Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medelåldern är för hög

Om ett och ett halvt år är det val till Norrtälje kommunfullmäktige. Det är då som det slutligen fastställs vilka som ska styra över Norrtälje kommun ända fram till slutet av 2014.

 

Annons

Men redan ganska snart avgörs det i praktiken vilka personer som kommer att representera partierna i kommunfullmäktige. Inom moderaterna pågår sedan en tid tillbaka ett rekryteringsarbete med syftet att vaska fram goda kandidater inför valet.

Dagens kommunfullmäktige har en hög medelålder och bristen på ledamöter under 25 års ålder är slående. Vi tror att bristen på unga ledamöter riskerar att medföra att Norrtälje kommunfullmäktige går miste om viktiga perspektiv när framtidsfrågorna avgörs. Av den anledningen gör vi moderater nu en extra satsning på att bredda representationen i fullmäktige och inför valet tänker vi kunna erbjuda väljarna den bästa valsedeln även när det gäller ungdomskandidater.

Men det räcker inte med att bara vara ung och engagerad, för att vara en bra kommunfullmäktigeledamot krävs dessutom kunskap och färdigheter. Därför har Moderaterna i Norrtälje kommun dragit igång ett särskilt traineeprogram för unga kandidater.

Tanken är att vi under tiden fram till valet 2010 ska lära oss mer om kommunalpolitik och hur man för fram sina förslag och argumenterar för dem. Vi kommer också att bygga upp våra nätverk så att vi vet vad våra väljare förväntar sig av oss.

I dag är det sju ungdomar som är med i traineeprogrammet men det finns plats för fler. Den som delar våra moderata värderingar är välkommen att ansöka om att få vara med.

Moderaterna är i dag det parti som har flest unga medlemmar i Norrtälje kommun och vårt mål är att vi vid valet 2010 även kommer att vara det naturliga valet för ungdomarna i Norrtälje. Vi tar ansvar för Norrtälje kommuns framtid, därför kandiderar vi för Moderaterna vid kommunfullmäktigevalet 2010.

Bino Drummond, M

rekryteringskommittén

Amanda Lundell, M

trainee

Magdalena Schröder, M

trainee

Axel Conradi, M

trainee

ordförande MUF Roslagen

Alexander Klaréus

trainee och ledamot av rikskommittén för Moderat skolungdom

Göran Pettersson, M

riksdagsledamot

ansvarig för traineeprojekte

Mer läsning

Annons