Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medborgarna i kommunen får ett löfte om tryggare miljöer

Mer närvarande polis och tryggare platser i kommunen. När Medborgarlöftet skrevs under i fredags var medborgarens önskan i fokus.

Annons

Norrtäljes lokalpolisområdeschef Bertil Mattsson, Marita Bertilsson (Trygg i Norrtälje), Ulla-Marie Hellenberg, kommundirektör och kommunpolis Carola Wiklund ser fram emot att jobba tillsammans för en bra sak.

Medborgarlöftet har undertecknats av flera kommuner ute i landet och i fredags var det dags för Norrtälje att sätta sin signatur på kontraktet. Medborgarlöftet är en del av Polismyndighetens nya styrmodell och har till syfte att stärka samarbetet mellan kommunen och polisen för att i bästa möjliga mån kunna arbeta brottsförebyggande och trygghetsskapande. Överenskommelsen undertecknades på busstorget av kommundirektören Ulla-Marie Hellenberg och lokalpolisområdeschef Bertil Mattsson, uppbackad av Marita Bertilsson, Trygg i Norrtälje, och kommunpolis Carola Wiklund.

– Vi valde busstationen för att det är vårt prio-ett-område. Här har medborgarna efterlyst mer polisnärvaro och bättre trygghet, säger Bertil Mattsson.

Marita Bertilsson välkomnar Medborgarlöftet och tycker att det är väldigt viktigt att fortsätta utveckla samarbetet med polisen.

– Det känns jättebra och jätteviktigt att ha nått den här överenskommelsen. Och det vi nu beslutar om det är ett direkt svar på de 20 invånardialogerna som vi har haft runt omkring i kommunen, säger hon.

Medborgarlöftet har alltså sin upprinnelse i vad invånarna känner är viktigt och det har nu resulterade i tre fokusområden besående av trygghet på busstationerna i kommunen, drogförebyggande arbete och trygghet i trafiken.

– Jag tycker det här är fantastiskt. Vi har ett väldigt gott samarbete med polisen och det är viktigt att visa att kommunen och polisen står på samma sida och arbetar gemensamt. Och det vi gör nu är att sätta invånaren i fokus, och lyssna på vad de tycker, säger Ulla-Marie Hellenberg.

Mer läsning

Annons