Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MCC förhandlar om arbetstid

Fordonskrisen fortsätter att pressa MCC. Norrtäljeföretaget säger upp ytterligare tio anställda inom produktion. Samtidigt pågår förhandlingar om sänkt arbetstid och lön för cirka 25 tjänstemän.

Annons

I fredags kunde NT berätta att Roslagsgjuteriet i Herrräng inför fyra dagars arbetsvecka fram till vecka 27.

Gjuteriet är ett av de första företagen i landet som nått en uppgörelse om arbetstidsförkortning sedan IF Metall och Teknikföretagen slöt ett centralt ramavtal för några veckor sedan.

Fler Norrtäljeföretag är inne på samma linje för att rädda jobben under lågkonjunkturen. Ett är MCC, Mobile climate control, som tillverkar klimatanläggningar för off road-fordon, till exempel gruv- och skogsmaskiner.

Den ekonomiska nedgången tvingade MCC att säga upp sju fast anställda och tre visstidsanställda inom produktion i januari. För att undvika fler varsel har företagsledningen gått ut med ett erbjudande till samtliga anställda om att frivilligt gå ner i arbetstid och lön till 80 procent under en begränsad tid.

Produktionspersonalen nobbade och nu har ytterligare tio personer sagts upp. Det betyder att produktionsenheten halverats på bara några månader, från 40 till 20 anställda.

Medlemmarna ville inte gå in i ett avtal om sänkt arbetstid eftersom det inte finns garantier om att framtiden ser ljusare ut. Då vill de inte riskera sänkt a-kassa, sgi-ersättning och förlorad pension, säger Mika Muhonen, ombudsman på IF Metall Uppland.

Men de 25 tjänstemännen är till stora delar positiva till en uppgörelse.

Glädjande nog finns en stor uppslutning, säger Per Ahlenbäck, vd för MCC Europe dit Norrtäljefabriken hör.

Bilden bekräftas av Stig Strömbäck, produktionschef med drygt 25 anställningsår i företaget.

9095 procent tycker att det är positivt och jag är en av dem. En tillfällig sänkning av arbetstiden och lönen ökar chanserna för att det inte blir fler varsel. Det är ett sätt att behålla kolleger och kompetens tills konjunkturen vänder uppåt, säger han.

Tjänstemännen är anslutna till Unionen, Ledarna och Sveriges ingenjörer och för de förbunden finns inga centrala avtal om arbetstidsförkortning. Det betyder att det krävs enskilda överenskommelser.

Även om majoriteten av tjänstemännen går ner på 80 procent kan Per Ahlenbäck inte utesluta fler varsel.

Vi kan inte ge några garantier som marknaden ser ut i dag, säger han.

Mer läsning

Annons