Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mazariner

Annons

Ingredienser (ca 25 st):

200 gr smör

7 dl vetemjöl

1 dl socker

1 ägg

1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

400 gr mandelmassa

200 gr smör

5 ägg

Gör så här:

Blanda det rumstempererade smöret med de övriga ingredienserna och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar och sätt dem i kylen.

Sätt ugnen på 175 grader och gör sedan fyllningen; blanda mandelmassa och smör till en slät och smidig konsistens, tillsätt äggen ett i taget och klicka sedan ned fyllningen i formarna och fyll till hälften.

Grädda i ugn i ca 10 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna och bred sedan på ett tunt lager sylt och ett lager glasyr gjord av florsocker blandat med vatten.

Mer läsning

Annons