Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matig sallad med jordgubbar, nötter och kyckling

Prova att skära ner en dryg grabbnäve jordgubbar i en sallad och låt de solmogna bärens sötma samsas med kyckling, avocado och pistagenötter. Ringla crema di balsamico - en trögflytande, reducerad balsamvinäger som står på affärens vinägerhylla - över alltsammans.

Annons

Ingredienser (4 portioner):

2 stora kycklingfiléer

salt och svartpeppar

1 kruksallad

2 nävar ruccolasallad

0,5 liter jordgubbar

1 kartong coctailtomater

50 g pistagenötter

1 liten rödlök

2 avocadofrukter

Gör så här:

Bry kycklingfilén runt om i en stekpanna i smör, använd hög värme och salta och peppra rejält. Sänk därefter värmen och låt köttet steka klart; det tar cirka tio-tolv minuter kontrollera noga genom att göra ett snitt i kycklingfilén. Låt svalna något och skär sedan upp kycklingen i sneda, ganska tunna bitar. Riv kruksalladen i bitar och lägg upp på fat. Grovriv ruccolasalladen och lägg den ovanpå. Halvera tomaterna, skär löken i tunna skivor och skär sedan det urgröpta avocadoköttet i munsbitar lägg alltsammans ovanpå salladsbädden. Lägg på kycklingen, halvera jordgubbarna och lägg dem överst tillsammans med pistagenötterna. Bjud balsamvinägercreme till salladen.

Mer läsning

Annons