Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Masarna säger nej till samarbete

Det blir av allt att döma inget samarbetsavtal mellan Rospiggarna och Masarna till nästa säsong.
- Vi har fått ett preliminärt nej av Masarna, säger Rospiggarnas ordförande Anders Östling. De verkar vilja farma med Västervik istället.

Annons

När Masarna i år föll ur elitserien var det snabbt flera elitserieklubbar än Rospiggarna som kastade lystna blickar mot dalaklubben som en tilltänkt samarbetsklubb, farmarklubb, till kommande säsong. Rospiggarna blev kontaktade av Masarna och fick veta att ett sådant avtal skulle vara intressant. Klubbarna träffades vid åtminstone ett tillfälle, men då lämnades frågan, enligt Anders Östling, hängande i luften eftersom Masarna som har stora skulder, inte visste om man skulle sätta ett av sina lag (det andra är Team Dalakraft som i år vann division 1) i konkurs.

Ett avtal låg dock inom räckhåll för Rospiggarna, vilket skulle varit en högvinst inte minst rent geografiskt.

Men sedan när Masarna frågade sina egna förare ville de hellre farma med Västervik, säger Anders Östling.

Skälet till det ska vara att Västervik inte har några egna svenska juniorförare som så att säga konkurrerar med Masarnas juniorer om platserna i laget.

Ja, jag fick den känslan att det var så, säger Östling. De blev väl lite rädda för att våra förare Andreas och Jonas Messing är för bra helt enkelt.

Västervik farmade den gångna säsongen med Vargarna, vilket de inte kan fortsätta med eftersom Vargarna gick upp i elitserien.

Rospiggarna hoppas nu istället få till ett farmaravtal med Griparna från Nyköping, som bland andra har rospiggsbekantingen Freddie Eriksson i laget.

Men vi sneglar också mot Örnarna i Mariestad. Det verkar som att de inte kommer att farma med Dackarna igen, säger Anders Östling.

Rospiggarnas lagledare Mikael Messing pratade med företrädare för Griparna i förrgår.

Vi har anmält vårt intresse till Griparna, säger Messing, men det är fler som är intresserade av att farma med dem. De är intresserade av oss men även av andra så inget är bestämt.

Att få till ett farmarlagsavtal med en allsvensk klubb är inte det enklaste. Tio elitserieklubbar hade i år bara fem allsvenska klubbar att välja mellan.

Därför har ett förslag framförts att elitserieklubbarna ska få skriva personliga farmaravtal med enskilda förare oavsett vilken allsvensk klubb de kör för.

Jag har hört att det finns ett sådant förslag, men vet inte riktigt hur det är tänkt att fungera. Men någon form av lösning måste till, säger Anders Östling.

Mer läsning

Annons