Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många lurade över hela landet

Historien om Stadt i Norrtälje upprepar sig. Företaget Sweden Properties har lämnat halvfärdiga projekt och bostadsköpare med tomma plånböcker efter sig över hela landet.

Annons

Innan Sweden Properties hemsida stängdes ned informerade sidan om företagets tio pågående och avslutade projekt från Malmö i söder till Timrå i norr. Enligt Norrtelje Tidnings granskning har minst fyra av dessa projekt idag allvarliga problem, med Stadt i Norrtälje inräknat.

I Bovallstrand i Bohuslän står 4 av 32 hus halvfärdiga. Hundramiljonersprojektet står stilla. Underentreprenörer står med obetalda fordringar i miljonklassen och flera bostadsköpare riskerar att förlora stora summor i handpenning.

Vid Duvnäs Udde i Nacka har en försäljning av tre lägenheter slutat med hot om stämning och en förlikning på 14 miljoner kronor i Nacka tingsrätt. Köparen var inte nöjd med lägenheterna som saknade både bygglov och lagfart.

I ytterliggare ett projekt är en nybildad bostadsrättsföreningen hotad. Ungefär som i Norrtälje är fastigheten av kulturhistoriskt värde under ombyggnad till nya trendiga bostadsrätter. Huset är nästan färdigställt, bostadsrätterna är sålda och familjerna har flyttat in. Men, köparna kan se fram emot en 50-procentig avgiftshöjning vid årsskiftet.

Som Norrtelje Tidning tidigare skrivit har männen bakom Sweden Properties dessutom en lång rad av bygg- och fastighetsskandaler bakom sig genom andra bolag.

Mer läsning

Annons