Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundqvist lämnar NIK

Efter fyra år i Upplands bandyförbund och tre år i Norrtälje IK väljer nu Bengt lundqvist att lämna sina uppdrag som ordförande.
 

Annons

Orsak: Han är helt enkelt nöjd.

Beslutet att sluta som ordförande i Upplands bandyförbund var ganska enkelt. Redan i höstas hade han bestämt sig och i juni går han på sitt sista styrelsesammanträde. Att sluta som ordförande i NIK var ett lite tuffare beslut att ta, men när det väl var taget kändes det bara skönt.

Dels känner jag mig nöjd med det jag åstadkommit och känner att jag inte kan komma längre. Dels handlar det om tiden, säger Bengt Lundqvist då vi träffar honom vid Sportcentrum.

Han hejar på alla som kommer in genom dörren. Kanske inte så konstigt med tanke på att han praktiskt taget har växt upp här, som både spelare, ledare och styrelseledamot.

De senaste tre åren har det alltså handlat om NIK och rollen som ordförande. När han tillsattes hade klubben stora skulder och prio ett handlade då om att få en ekonomi i balans. Det tycker Lundqvist att han har lyckats med.

Det är svårt att driva en förening i dag. Speciellt i finanskristider då företagen drar åt svångremmen. Det är svårt att hitta sponsorer, men jag tycker att vi har lyckats rätt bra, säger han.

Sportsligt är han nöjd med hur både ungdomsverksamheten och A-laget har utvecklats.

För två säsonger sedan hade vi 20 barn i hockeyskolan. Förra säsongen var det 60 stycken som varmed och jag tror vi har förutsättningar att bli ännu fler kommande säsong.

När det gäller A-laget tycker jag att de gjorde ett väldigt bra jobb med tanke på de förutsättningarna som man hade. Vi har inte råd med dyra spelare men ändå lyckadesman ta sig till

alltvåan där man hamnade i mitten. Visst kan man tycka att vi borde tagit några flera poäng, men i det stora hela var det en bra prestation, menar Lundqvist.

I Upplands bandyförbund har man redan hittat en ersättare till ordförandeposten, men i NIK har man ännu intenågon ny lösning, trots att Bengt Lundqvist slutar redan i maj.

Visst har de försökt att övertala mig att stanna, men jag har bestämt mig.

Vad krävs av en ordförande i NIK?

Man måste förstås tycka det är kul med hockey. Sedan måste man vara bra på att delegera uppgifter till andra i föreningen. Det är ingen nackdel om man dessutom har en del kontakter med företagarna i kommunen.

Vad tror du om framtiden för NIK, sportsligt?

Den ser god ut. Nu måste man ha några år i tvåan och låta ett generationsskifte ske, men så småningom kan man sikta högre.

Men för att nå högre krävs, enligt Lundqvist, ett samarbete mellan de tre större hockeylagen i kommunen: NIK, Rimbo och Hallsta.

Vi behöver ett division 1-lag i kommunen och för att nå dit måste de bästa killarna från Rimbo, NIK och Hallsta spela i samma lag. Hur ett sådant samarbete skulle se ut vet jag inte.

Finns viljan till ett sådant samarbete bland klubbarna?

Det tror jag. Nu har vi fått ett elitlag i handboll men jag tror att kompetensen finns för att få fler lagsporter till högre divisioner, men då krävs samarbete. Det tror jag de flesta förstår.

Bengt Lundqvist kommer inte att ha några problem att sysselsätta sig nu när han avsagt sig sina ordförandeuppdrag. Dels har han två barn, åtta och tio år gamla, som bor hos honom varannan vecka, dels ska han ägna sig åt någonting som blivit åsidosatt de senaste åren hans egna träning.

Men bli inte förvånad om du ser Bengt Lundqvist i någon förening nära dig i framtiden.

Jag har ju svårt att säga nej, skrattar han.

Mer läsning

Annons