Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Limesmör

Smör, flingsalt och lime. Mer än så behövs inte för att få till ett supergott ”kryddsmör” som passar perfekt till nykokta vårprimörer. Allra godast till sparris, men prova det också till nypotatis, rödbetor eller späda morötter.

Annons

Ingredienser (4 port)

50 g smör

flingsalt

saften och skalet av en liten limefrukt

svartpeppar

Gör så här:

Tvätta limefrukten i hett vatten.

Använd ett zestjärn eller en potatisskalare, skär små skalbitar och lägg åt sidan.

Dela limefrukten på hälften och rör ner saften från ena halvan i det rumsvarma smöret, rör ihop smöret så att det blir smidigt eventuellt räcker det med saften från halva frukten, ta inte för mycket.

Strössla flingsalt ner i smöret och smaka av med lite svartpeppar.

Lägg upp i en liten skål och dekorera med de skurna limeskalet.

Mer läsning

Annons