Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättlagad köttfärslimpa

Bjud på enkel, vällagad middagsmat. Dagens bacontoppade köttfärslimpa sköter sig själv i ugnen medan potatisen kokar färdigt på spisen.

Annons

Italiensk bönsallad (4 port)

ca 200 g kidneybönor

ca 200 g kikärter

100 g strimlad, soltorkad tomat

1 dl grovhackad bladpersilja

1 finhackad rödlök

0,5 dl fin olivolja

2 msk balsamvinäger

salt

1. Häll bönorna i ett durkslag och låt rinna av. Häll av oljan från tomaterna och strimla dem

.

2. Hacka persiljan och löken.

3. Lägg bönor, tomater, persilja och lök i en skål och blanda tillsammans med olja, balsamvinäger, salt och peppar.

4. Låt salladen stå i några minuter, blanda igen och servera.

Bacontoppad köttfärslimpa (4 port)

300 g köttfärs

1 dl ströbröd

2 dl mjölk

salt

1 gul lök

1 pkt bacon

ost

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka löken fint.

3. Blötlägg ströbröd i mjölken och blanda sedan i köttfärs, salt, peppar och hackad lök.

4. Bred ut färsen i en ugnsfast form.

5. Stek baconet lätt och lägg det ovanpå färsen.

6. Hyvla ost och täck över köttfärslimpan.

7. Sätt in i ugnen i cirka 35 minuter. Servera med kokt potatis och gammeldags, inlagd gurka.

Inlagd gurka (4 port)

1 gurka

2 msk socker

1 kapsyl ättika, 24 %

1. Skiva gurkan tunt med hjälp av osthyvel.

2. Blanda till lagen och lägg ner gurkan.

3. Låt dra en stund och servera.

Mer läsning

Annons