Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läsarna sluter upp bakom Margareta

Med ett blommigt kort och 700 kronor vill en okänd läsare visa sitt stöd till 82-åriga Margareta Granqvist som betalar skadestånd för att ha sågat ned sin grannes tall.

Annons

Och det är fler som vill stötta henne. I måndags skrev NT om Vätöbon Margareta Granqvist som varje månad måste betala 407 kronor till kronofogden eftersom hon sågat ned sin grannes tall för fyra år sedan. Sammanlagt ska hon betala drygt 100 000 kronor, vilket även inkluderar rättegångskostnader. 

Efter artikeln har ett flertal läsare hört av sig till NT för att visa sina sympatier.

Jag blir jätteglad när jag hör att folk stöttar mig, det gör att man står ut med allt jävla elände, säger Margareta Granqvist. 

På Norrtelje Tidnings hemsida har vissa läsare lämnat kommenterar som:

” Ska inte sådana här fall kunna lösas utan domstol, på skattebetalarnas bekostnad?! Skärp er! Visa lite mänsklighet, lite medkänsla och väx upp!!!”

En annan läsare vill erbjuda grannen ved:

”Jag har två tallar som grannen kan få, till ved.” 

Signaturen ”Diakoni i vardagen” uppmanade till att starta en insamling till förmån för Margareta Granqvist och det första bidraget har redan kommit in till NT. I går morse anlände ett kuvert innehållande blommigt kort och 700 kronor som den okända avsändaren ville vidarebefordra till Margareta Granqvist. På kortet stod att läsa: ”Köp något som du mår bra av.” 

Jag vet inte vad jag ska säga, jag blir häpen att folk engagerar sig så mycket. Det känns jättefint och jag vill tacka personen som skickat kortet och pengarna, säger Margareta Granqvist. 

Kim Nilsson

[email protected] 

Mer läsning

Annons