Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länge leve Flygskolan

Att politikerna i barn- och skolnämnden inte skäms att komma med ”förslaget” att lägga ner Flygskolan ytterligare en gång. Vi gick ju igenom detta 2005.

Annons

Jag har mina barn på Flygskolan och de har gått där i alla år de haft skolgång, så det finns inga skäl alls att påstå att Flygskolans lokaler inte skulle lämpa sig för skolverksamhet. Det har fungerat alldeles utmärkt sedan skolan började att ha sin verksamhet där för många, många år sedan.

Jag har barn i klass 5 respektive 8 och är mycket upprörd över hur politikerna tänker. Det är tur att vi väljare kan se till att majoriteten ändras här i kommunen vid nästa val.

En fråga av många som slog mig var den konsekvensanalys som gjordes 2005 då politikerna också ville lägga ner Flygskolan. Denna konsekvensanalys skulle sträcka sig till år 2015 och det var Gösta Högberg, chef för barn- och skolförvaltningen, som ansåg att nämnden inte hade slutfört denna konsekvensanalys innan det skulle beslutas att säga upp Flygskolans kontrakt.

Nu blev det inte uppsagt och jag undrar hur politikerna har agerat denna gång? Vad är konsekvensanalysen och har barn- och skolförvaltningen igen sagt upp Flygskolans kontrakt innan denna konsekvensanalys är genomförd?

Nu vet jag att flera politiker anser att man inte kan avveckla skolverksamheten på Flygskolan innan någon annan lösning är utarbetad och det ska jag ta i akt inför nästa val.

Men vad är nu lösningen på detta orimliga förslag? Jag som förälder får brev från Ann S Pihlgren som lovar vad andra ska göra. Men vad gör hon själv? Hon bör ju vänta på att det finns en majoritet i nämnden innan hon skickar brev till föräldrarna att Flygskolan inte kommer att finnas som alternativ i skolvalet hösten 2009. Som om det redan är beslutat?

Vad säger andra föräldrar på Kvisthamra, Roslags- och Lommarskolan som kommer att bli drabbade om denna flyttkarusell och ombyggnationer som nu nämnden vill få ett beslut på den 30 september? Det kanske är dags att reagera och protestera. Eller är det så att även denna gång har föräldrar och elever på övriga skolor i Norrtälje stad inte fått någon som helst information om vad politikerna vill få nämnden att besluta för våra barns skolutveckling?

Har Ann S Pihlgren ingen större kunskap om hur man kan informera oss som är ytterst berörda av sådana påståenden, som tur är falsk information denna gång?

Att Flygskolan tillkom som en temporär lösning har vi berörda förstått men det beror ju även på den tillväxt som skedde under 1990-talet på Flygfältet. Och sedan dess har det ju bara ökat, med nya bostadsområden kring Flygfältet där barnfamiljer flyttar till, bara för att det är så nära till skolan och förbindelser till bland annat Stockholmsbussarna, eftersom många föräldrar pendlar till Stockholm varje dag.

Flygskolan är en utomordenlig, trygg och kompetenshöjande skola för alla dessa barn som kommer från alla världens hörn. Hur har politikerna som sitter i nämnden tänkt att alla dessa barn, som kommer från krig och uppbrott som nu har funnit trygghet och gemenskap på Flygskolan tillsammans med alla elever och personal, ska få behålla detta hela sin skolgång? Det är en stor risk att eleverna på Flygskolan splittras och tappar den trygghet som de har på skolan i dag.

Jag undrar hur informationen gått ut till de andra skolorna, eftersom detta förslag till nedläggning påverkar alla elever, föräldrar och anställda på Lommarskolan, Kvisthamraskolan, Roslagsskolan, Grindskolan, Parkskolan, Frötuna skola med flera. Vad har de fått för brev?

Har Ann S Pihlgren informerat om att alla dem också blir drabbade både fysiskt och psykiskt då deras klasser blir större och omplacerade med andra lärare och så vidare?

Jag undrar också när alla politiker och kommunförvaltare kommer till Flygskolan för att se hur verksamheten fungerar och träffa alla dessa underbara elever, lärare och anställda för att se om nämndens förslag till nedläggning verkligen är befogat. Jag vet med stor säkerhet att alla politiker är hjärtligt välkommna, det är alla människor till vår skola.

Länge leve Flygskolan.

Mer läsning

Annons