Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång väntan på rustad lägenhet

Mats Rimskog och Anita Bergström flyttade i maj till en av Roslagsbostäders lägenheter i Älmsta. Där möttes de av hål i golv och väggar, stopp i diskhon, trasig huvudströmbrytare och köksskåp utan luckor. Ännu är inte allt åtgärdat.

Annons

Roslagsbostäders slogan, ett hem att längta till, är ett hån. Det här har då inte varit ett hem att längta till, säger Mats Rimskog.

Han berättar att Roslagsbostäder sagt att lägenheten skulle vara städad och iordninggjord när de flyttade in i början av maj.

Jag var förväntansfull och trodde att det bara skulle vara att packa upp. 

Men eftersom det inte fanns några hyllor i skåpen kunde de inte packa upp sina drygt sextio flyttlådor, som istället fick stå huller om buller i hela lägenheten.

Vi kunde inte sitta vid köksbordet och vi hade bara två gafflar, två knivar, två glas och två tallrikar framme. Allt annat var nedpackat. Det var ett rent helvete. 

Lägenheten har renoverats allt eftersom, men det har inte gått smärtfritt.

När de lade nytt golv fick vi bo ute i husvagnen, säger Mats Rimskog, som själv har varit tvungen att måla om dörrar och spackla igen håligheter. 

I dag har det gått mer än tre månader och det är fortfarande saker som behöver ordnas.

Vi saknar bland annat en kökslucka och en sockel till ett underskåp. 

Roslagsbostäders lägenheter i Älmsta säljs till Credentia i höst. Anders Hermanson, vd för Roslagsbostäder, har därför tagit beslutet att de inte ska renoveras mer än nödvändigt.

Det finns en risk att vi inte gjorde lika mycket som vi skulle gjort annars. Men lägenheten ska självklart nå upp till godtagbar standard, säger han. 

Varför blev det inte så nu? Jag kan inte svara på det, eftersom jag inte vet tillräckligt bra vad som har hänt. Men man får inte glömma att det var en svårt vandaliserad lägenhet de flyttade in i.

Vad händer nu?

Först ska jag samla personalen som har haft hand om det här och få deras sida av saken. 

Mats Rimskog har krävt ersättning för de månader som gått sedan de flyttade in. Kommer han få det? Är det så att vi har orsakat att de inte kunnat utnyttja sin lägenhet fullt ut är det självklart möjligt med ersättning, säger Anders Hermanson.

Nils Eriksson

[email protected]

Mer läsning

Annons