Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länets billigaste bensin i Norrtälje

De senaste två dagarna har bensinpriset sänkts med 70 öre. Efter dagens sänkning kostar en liter 95-oktanig bensin 12:99 kronor. I Norrtälje sjönk priset ytterligare.

Annons

Det är första gången sedan i maj som priset ligger under 13 kronor litern. I juli när priset var som högst kostade bensinen 14:09 kronor.

I Norrtälje sänktes priset ytterigare. Vid St1 på Stockholmsvägen fanns länets billigaste bränsle på torsdagen då priset för 95-oktanig bensin sjönk till 12:72 per liter. Vid Jet på Esplanaden kostade en liter 95-oktanig bensin 12:74 kronor.

- Det är en tydligt nedåtgående trend, luften håller på att gå ur bensinmarknaden, säger Tomas Nilson på Motormännen till alltommotor.se

Han tror att det finns ganska stora möjligheter att priset fortsätter att sjunka.

- Vi ser förhoppningsvis en anpassning till mer normala nivåer, men det är fortfarande långt kvar till vad jag klassar som normalt, säger Tomas Nilson.

Han ger rådet till den som inte köra väldigt mycket att inte tanka fullt den närmaste tiden.

- Jag tror att priset åtminstone går ned till 12:50 kronor per liter under hösten. Och sänkningarna till den nivån kan komma snabbt.

Även dieseln blev billigare på torsdagen. Priset sänktes med 10 öre till 13:29 kronor litern. På St1 i Norrtälje sjönk dieselpriset till 12:84 kronor och på Jet till 12:89 kronor litern. 

Åsa Forsberg

[email protected]

Mer läsning

Annons