Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landskapet påverkar körningen

Nu är det bevisat. Landskapet kring vägen påverkar hur vi kör. Vi kör snabbare i öppna landskap och långsammare i skogen. Och när landskapet kring vägen varierar, så varierar också vårt sätt att köra. Nu ska forskarna försöka ta reda på vilka saker som mest stjäl uppmärksamheten från förarna.
 
 

Annons

Har du svårt att hålla hastighetsgränsen när landskapet öppnar upp sig och du har fri sikt åt båda sidor av vägen? I så fall är du inte ensam.

VTI lät 18 försökspersoner köra på tre olika typer av vägar i en körsimulator. Vägens sträckning var densamma vid alla tillfällen, men omgivningarna förändrades. Vid två av landskapstyperna var resultaten från försöken tydliga:

Vi kör fortare när vi kör i öppna landskap, men långsammare när det växer träd och skog nära vägen.

Det skulle kunna betyda att vi kör säkrare i skogen, men tyvärr visar försöken också en annan sak: Vi kör närmare mittlinjen i skogen än i öppna landskap och kommer därför närmare den mötande trafiken.

Fast det här trodde du antagligen redan.

- Ja, mätningarna stämde väl överens med försökspersonernas egen upplevelse. De upplevde att de körde långsammare i skogen och låg närmare vägens mitt då, och vice versa i öppna landskap, säger forskaren Mats Wiklund.

- De resultaten stämde också väl överens med våra antaganden innan testet. Vi tror också att det stämmer väl överens med hur det ser ut i den verkliga trafiken, att köra den här typen av försök i en simulator ger generellt bra och trovärdiga resultat.

Så till det som inte stämde lika bra - körningen i varierad omgivning. Då körde försökspersonerna både långsammare och hamnade närmare vägens mitt än i de andra miljöerna.

- Vi vet inte riktigt vad det beror på, antagligen varierar deras körnig ganska mycket under sträckan. Vi räknade bara på ett medelvärde i det här testet, men vår hypotes är att man anpassar sig allt eftersom vägen förändras. Man kanske saktar ner vid ett hus, man kanske blir distraherad av vissa saker och glider ut mot mitten, vi vet faktiskt inte.

Men snart vet man mer. I november startar nästa försöksomgång i simulatorn, för övrigt en av världens mest avancerade, och då ska man enbart fokusera på körning i varierad miljö. Man ska mäta exakt vad som händer när föraren passerar olika saker vid vägkanten för att se vad som distraherar mest.

Som att gå på bioDet finns en hel del forskning kring de miljöer som omger vägarna, men oftast är den forskningen inriktad på hur människor som befinner sig vid sidan om vägen upplever den.

En studie från forskarna Mazierska och Walton från 2006 menar dock att en bilförares upplevelse av landskapet genom bilfönstret inte skiljer sig så mycket från att gå på bio och se en film.

Båda är resor i tid och rum. Båda omfattar snabba bildväxlingar som gör personen nyfiken på vad som kommer härnäst.

Men precis som med film är bilkörning även en intellektuell och känslomässig upplevelse, där föraren ibland fyller i sina kunskapsluckor genom att föreställa sig hur det landskap man missade såg ut.

Källa: VTI

Mer läsning

Annons