Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lammrostbiff med getostkräm samt kryddig rödvinssky

Serveras med potatiskroketter

Annons

Ingredienser (4 port):

800 g lammrostbiff

150 g getost

1 dl grädde

3 dl rödvin

1 kanelstång

2 stjärnanis

5 nejlikor

1 vaniljstång

0,5 dl köttfond

en nypa timjan

800 g mandelpotatis

en nypa riven muskotnöt

1 klyfta vitlök

8 sparrisstänglar

4 ägg (två äggulor+fyra äggvitor)

1 dl vatten

3 dl ströbröd

1 msk maizena

olja

salt

Gör så här:

Koka potatis. Pressa potatisen i en bunke. Krydda med muskotnöt, vitlök och rör ner två äggulor. Smaka av med salt och peppar. Forma kroketterna till valfri form: till cylindrar med hjälp av en spritser eller runda med händerna. Ställ in i kylen. Koka ihop getost med grädde till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar. Häll rödvinet i en kastrull och krydda med vaniljstång, nejlikor, kanelstång, timjan, köttfond och stjärnanis. Tillsett 1 dl vatten. Koka i cirka 20 minuter. Sila såsen och red av den med maizena. Vispa de fyra äggvitorna. Ta ut potatisen ur kylen och lägg ner den i vitan. Lyft upp potatisen och låt rinna av. Lägg ner i ströbröd och rulla runt så det täcker potatisen. Krydda rostbiffen med salt och peppar. Stek lammet på både sidorna i smör och stoppa sedan in i ugnen på 150 grader, cirka tolv minuter eller tills en termometer visar på innertemperatur 57 grader. Fritera kroketterna i olja tills de får en gyllenbrun färg. Koka sparrisen cirka fyra minuter.

Servera lammrostbiffen med getostcreme, rödvinssås, potatiskroketter och sparris. Arrangera på tallrik efter behag.

Mer läsning

Annons