Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägg förslag till kommunen – och rösta på andras

Norrtälje kommun vill bli bättre genom att ta hjälp av sina invånare.

Annons

Nu inför kommunen e-förslag på sin hemsida, ett sätt för kommuninvånarna att komma med förslag digitalt och rösta på andras förslag.

– Vi vill väldigt gärna ha in många bra Norrtäljeförslag så att vi kan förbättra vårt samhälle och vår kommun. Vad är då bättre än att ge invånarna möjlighet att engagera sig och bidra? Det här tror vi jättemycket på och vi ser fram emot att få många bra idéer, säger Ingrid Landin, kommunalråd i Norrtälje kommun och ordförande i demokrati - och jämställdhetsutskottet (MP), i ett pressmeddelande.

Foto: Norrtälje kommun

”När ett förslag har fått 25 röster kommer det att behandlas av Norrtälje kommun. Det kan röra sig om allt från att föreslå bättre gatubelysning eller mer vegetarisk mat till en pop-up park. Bara fantasin sätter gränserna”, skriver kommunen.

– E-förslaget är ett roligt och viktigt steg i den demokratiska processen. Vi vill vara transparenta och öppna som kommun och vi behöver verkligen invånarnas ögon och öron. På det här sättet får också barn och unga vara med och tycka till om sin framtid. I ett bra samhälle ska alla vara med och påverka, säger Ingrid Landin.

Mer läsning

Annons