Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddat för party i påsk

Krogarna i Hallstavik, Rimbo och Norrtälje laddar för
sena kvällar och party när påskhelgen, årets näst
största hemvändardag, är i antågande.
I synnerhet Långfredagen lär få göra skäl för sitt namn
då Storfolkan och party med DJ Peter Siepen i täten
sträcker sig långt in på lördagsmorgonen.

Annons

NORRTÄLJE

Påsken är här och som vid de flesta kristna storhelger, när ortens förlorade döttrar och söner vänder blicken hemåt, laddar lokala uteställen för rejält party.

Påskhelgen är, precis som juldagen, en stor hemvändardag då man går ut för att träffa gamla kompisar. Kommer man från Norrtälje träffar man garanterat på människor man känner, gamla skolkamrater och så vidare, säger ”Bertil” som ligger bakom bloggen Norrtan By Night och vill vara anonym.

Enligt ”Bertil” brukar det vara mest röj på långfredagen eftersom många umgås med familjen på påskafton.

På långfredagen dricker man sprit och blir full och på lördagen är det styrdans på Mobergs.

Det som sticker ut med långfredagens festligheter jämfört med en vanlig helg, tycker ”Bertil”, är den sköna stämningen och den blandade publiken.

Kul med blandat

I Norrtälje är det annars uppdelat så att 18-åringarna går ut på fredagar när man kommer in på krogen och att alla som är äldre går ut på lördagen då det är 20-årsgräns. Det är bara kul när det är lite blandat.

Finns det någon övre åldersgräns för att gå ut och festa?

Så länge man kan gå kan man gå ut, det är min inställning. Mobergs vänder sig till dem som vill dansa och Teatern vänder sig till dem som vill ta det lite lugnare, men även där finns det ett dansgolv.

Hur är det med svartklubbar i Norrtälje?

Sådär, men en rejäl efterfest hör till. Bästa stället att ragga en sådan är utanför Mobergs eller Teatern.

Fyradagars

För att möta återvändarnas krav slår Norrtäljekrogarna Gamla stans trädgård och Mobergs på stort med festligheter under onsdag, torsdag, fredag och lördag.

Det blir fyradagars, säger dj:n och festfixaren Stefan Nicodeamus Källström som lirar plattor under onsdagen och fredagen på Gamla stans trädgård.

På långfredagen står profilen Peter Siepen, som med sina 46 år tycks vara svår att slita från dj-bordet, för musiken på Mobergs.

Han vet hur man läser och får igång publiken, det kommer att bli bra drag. På lördagen uppträder först dansbandet Wisex på Mobergs och sen är det disco igen och då sluter de som varit hemma på påskmiddag upp, säger Mathias Sundholm.

Hemvändare

Även Teatern i Norrtälje hoppas på fullt hus under både fredagen och lördagen.

Påsken lider lite grann av juldagensyndrom med ett stort antal hemvändare så vi hoppas på mycket folk, säger Christina Cederwall

Hundra procent bar och kök i Rimbo kör nattklubb med dj under fredag och lördag som vanligt.

Fest på tre plan

I Hallstavik blir det fest på tre plan i Folkets Hus när Storfolkan återinvigs.

Det blir första stora evenemanget sedan vi tog över för två månader sedan och innan dess var det stängt i nio månader. Än så länge har vi inte sett något stort intresse för nattklubb i Hallsta, men Storfolkan är tradition, säger Jonny Nordin, som driver restaurang Källan.

Lokalen tar in 600 personer. Jonny Nordin hoppas att åtminstone 400 till 500 personer ska dyka upp.

Mer läsning

Annons