Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kycklingleverterrin

Vanlig leverpastej är ofta för menlös i smaken. Här får kycklinglevern sällskap av kantareller, grädde och rökt bacon.

Annons

Ingredienser:

1,5 liters avlång form

300 gram kycklinglever

125 gram kantareller eller champinjoner

250 gram mager fläskfärs

250 gram kalvfärs

1 dl vispgrädde

2 ägg

2 msk citronsaft

0,5 dl konjak

2 pressade vitlöksklyftor

1,5 tsk salt

2 krm svartpeppar

1 msk potatismjöl

2 paket bacon i tunna skivor (280 gram)

Tillbehör:

Små gurkor, tomat, bladpersilja och cumberlandsås.

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°

Skär kycklinglever i små fina tärningar.

Hacka svampen

Fräs tillsammans i flytande margarin eller olja i en stekpanna.

Lägg fläsk och kalvfärs i en bunke med lever och svamp.

Blanda i grädde, ägg, citronsaft, konjak, vitlök, salt och peppar.

Rör allra sist i potatismjöl.

Klär formen med baconskivor.

Fyll på med färs.

Vik över eventuella baconändar

Täck formen med aluminiumfolie

Grädda i vattenbad i ca 1,5 timme.

Låt svalna, gärna med press - lägg en liten avlång skärbräda ovanpå färsen med tyngd på.

Lägg upp på serveringsfat och dekorera med små gurkor, tomat, bladpersilja och salladsblad. Servera med cumberlandsås.

Mer läsning

Annons