Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kronofogdens stora blunder: Kriminell fick skadeståndet för brottet han begått

Gärningsmannen ska ha fått pengar insatta på sitt bankkonto för brottet han dömts för. Nu ställs Kronofogden till svars för sin förväxlingsmiss.

Annons

Den dömde fick skadeståndspengarna som skulle gått till brottsoffret insatta på sitt bankkonto. Det menar brottsoffret som anmält Kronofogdemyndigheten till Justitieombudsmannen, JO.

Mannen från Norrtälje som anmäler ska ha fått reda på att Kronofogden sålt den dömdes bil för att skadeståndet skulle kunna betalas, men några pengar syntes inte till på brottsoffrets konto. Norrtäljebon skriver i sin anmälan att han efter lång tid med oklara besked om skadeståndet fick veta att pengarna som Kronofogden krävt in genom att sälja en bil betalats ut redan och att det inte fanns några pengar kvar till honom. Efter att ha varit i kontakt med olika handläggare fick han tillslut beskedet att hans skadeståndspengar av misstag gått till förövaren.

Kronofogdemyndigheten ska vidare ha sagt att misstaget inte skulle kunna rättas till då men att det var: "Pinsamt".

JO har beslutat att granska fallet och kräver att Kronofogdemyndigheten lämnar sin version av händelsen innan den 23 april 2018.

Foto: Claudio Bresciani

Mer läsning

Annons