Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krämig jordärtskockssoppa

Annons

Ingredienser (4 port):

600-800 g skockor

2-3 schalottenlökar

smör

ca 1 l kycklingbuljong (använd fond på flaska)

ca 2 dl mjölk (eller grädde, om det är fest)

1 skvätt torr sherry

1 stort päron (skalat)

ett par kvistar timjan

salt

räkor

Gör så här:

Fräs skockorna i smör en liten stund utan att de tar färg. Häll på buljongen och lite av mjölken, låt sedan sjuda under lock tills de är mjuka ( tiden beror på hur stora skockorna är, känn efter med sticka) tillsammans med timjan. Skala och kärna ur päronet, skär det i bitar och lägg ner dem i kastrullen, låt det koka med några minuter. Ta upp timjanskvistarna och mixa sedan (med hjälp av mixer/stavmixer) till en jämnslät soppa. Tillsätt mer mjölk om det behövs samt sherry, salt och vitpeppar.

Servera soppan med räkor eller rökt lax. Bjud nybakt bröd till soppan.

Mer läsning

Annons