Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Köttgryta med rotfrukter

Annons

Ingredienser (4-6 port):

använd en 2,5-liters gryta

1 kg märgpipa

1 lagerblad

5 svartpepparkorn

5 kryddpepparkorn

5 dl vatten

1 köttbuljongtärning

1 msk soja

2 morötter

1 palsternacka

1 bit rotselleri, cirka 150 gr

5 potatisar, cirka 400 gr

1 liten purjolök

2 vitlöksklyftor

1 tsk rosmarin

kryddkrasse

Gör så här:

Lägg grytan i vatten i 10 till 15 minuter. Skär köttet i mindre bitar och lägg det i grytan. Tillsätt lagerladet, pepparkornen, vattnet, buljontärningen och sojan.

Lägg på locket. Ställ grytan på gallret i nedre delen av ugnen. Sätt ugnen på 175 grader. Låt grytan stå inne i cirka 1 timme.

Skala och skär under tiden rotfrukterna och potatisen i sockerbitsstora tärningar. Skölj, ansa och skär purjon i stora bitar.

Ta ut grytan och blanda ner grönsakerna tillsammans med de lätt krossade vitklöksklyftorna och rosmarinen. Låt det hela stå ytterligare en timme till köttet är mört. Strö över nyklippt smörgåskrasse och servera brytbröd till.

Mer läsning

Annons