Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körsbärspudding på glöggsabayone

Annons

Ingredienser (6 pers):

160 g vitt bröd

2 dl mjölk

100 g smör

100 g farinsocker

rasp av 1 citron

0,5 msk malen kanel

600 g urkärnade svarta körsbär

120 g äggvita

40 g socker

30 g potatismjöl

Glöggsabayone:

4 äggulor

100 g smör

1,5 dl vinglögg

Gör så här:

Börja med att blötlägga brödet i mjölken över natten. Kör sedan det blötlagda brödet i en mixer till en slät massa. Passera genom en sil. Rör smör, socker, citronrasp och kanel luftigt. Blanda ner brödmassan och körsbären till en jämn smet.

Vispa upp äggvitan med sockret och potatismjölet till en maräng. Blanda alltsammans till en lufti massa. Spritsa upp massan i smorda och ströbrödsströdda portionsformar som rymmer ca 1 dl. Baka i 190 grader tills de är fasta, det tar mellan 30 och 40 minuter. Innanmätet ska vara krämigt, låt inte puddingarna gräddas för länge.

Gör glöggsabayonen under tiden genom att varmvispa äggulorna, smöret och vinglöggen i vattenbad till fluffig konsistens. Stjälp upp körsbärspuddingarna på portionstallrikar och fördela sabayonen runt om. Lägg upp en kula vaniljglass av god kvalitet vid sidan om och servera.

Mer läsning

Annons