Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Konditor belönas med Norrtäljes nyckel

I går offentliggjordes det.
Det prisbelönade En liten smula sätter kommunen på kartan.
Och för den prestationen kommer Therese Baalack – kvinnan bakom konditoriet – att belönas med Norrtälje nyckel.

Annons

För sju år sedan startade hon En liten smula. Då visste Therese Baalack inte vad hon hade gett in sig på.

Men beslutet visades sig vara ett klokt sådant. Stället är minst sagt populärt och har utnämnts till både Årets konditori och Årets teställe.

För sitt arbete med det berömda konditoriet kommer Therese Baalack under nationaldagen att tilldelas Norrtälje nyckel. Något som kommunfullmäktiges ordförande Nils Mattson offentliggjorde i går .

Utmärkelsen har delats ut sedan 1988 och föräras medborgare i kommunen som har gjort särskilt förtjänstfulla insatser för kommunen.

 Jag visste inte ens att jag fanns med bland de nominerade och blev väldigt överraskad. Det känns jättehedrande. Det här är ju inget pris man vinner utan ett pris man får, säger den 33-åriga Norrtäljetjejen.

I årets motivering för utmärkelsen står det bland annat att ”få människor har gjort så mycket för att sprida kännedom om Norrtälje” och att ”företaget är känt långt utanför kommunens gränser”.

Varför tror du att En liten smula är så poppis, vad är egentligen hemligheten?

 Egentligen finns det ingen hemlighet. Jag tror på kvalité, service och personligt bemötande och gör kakor jag själv tycker om.

 Sedan handlar det nog om att jag brinner för det jag gör. För mig är smulan mer en livsstil än en arbetsplats. Visst kan man vara trött ibland men jag känner aldrig att det känns trist att gå till jobbet, säger Therese Baalack.

Trodde du att det skulle gå så här bra när du startade?

 Nej, det gjorde jag inte. Jag tänkte nog inte så mycket över huvud taget när jag drog igång i januari 2001. Och det var nog bra det. Om jag visste vad jag gav mig in på hade jag kanske blivit avskräckt. Att driva En liten smula innebär mycket jobb.

Vad händer i framtiden?

 Man har väl alltid planer. Men jag försöker ta saker lite som de kommer. Fast jag ligger i startgroparna för ytterligare en bok. Och så småningom hoppas jag även att det kan bli några fler smulor.

Menar du att du vill öppna fler konditorier?

 Det får man tolka som man vill.

Utmärkelsen Norrtälje nyckel kommer att delas ut i samband med nationaldagsfirandet den 6 juni i Societetsparken vid öppningscermonin. 

Ur motiveringen

Annika Jeppsson”... Företaget sysselsätter cirka 15 ungdomar och bidrar på så sätt till arbetstillfällen. Therese sprider kännedom om sitt konditori på många sätt, bland annat genom att delta i tävlingar, skriva böcker, genom radio och tv. På En liten smula tänker man på kvalité i alla dessa aspekter. Få människor har gjort så mycket för att sprida kännedom om Norrtälje som Therese har gjort. Therese Baalack är väl förtjänt av utmärkelsen Norrtälje nyckel år 2008.”

Mer läsning

Annons