Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen nobbar stöd till Rimbobadet

Medleys anbud på fem miljoner för att driva badhuset i Rimbo möter motstånd.
- För dyrt, vi har vår budgetram, säger kultur- och fritidschefen Cecilia Möller.
På torsdag fattas beslut i nämnden och allt lutar mot ett avslag.

Annons

Kultur- och fritidskontoret föreslår att nämnden avslår Medley AB:s ansökan om driftbidrag för badverksamhet i Rimbo badhus. Medley AB har för första driftåret begärt 5 miljoner kronor av kommunen, för år två och tre har företaget begärt 4, 8 miljoner.

Kommunen har avsatt drygt 2,4 miljoner i budget för Rimbo badhus och kan därför inte anta ansökan. Den summa företaget Medley AB nu begär är en fördubbling av kostnaderna som kommunen tidigare haft.

I sin ansökan om driftbidrag har företaget framhållit sin synpunkt, nämligen att det inte går att driva ett bad för en mindre summa än så.

Caj Perrin, affärsutvecklingschef hos Medley AB, säger att Medleys koncept är att driva badhus med kringaktiviteter som spa, gym, happening och så vidare, och att konceptet man nu presenterat är långt mer omfattande än vad kommunen krävt.

Det här anbudet är inte vad kommunen efterfrågat, kan ni sänka era ambitioner och kostnader?

Vi kan bara ändra anbudet på marginalen. Det här är den typ av badanläggning som vi vill driva, något annat är inte aktuellt för vår del, säger Caj Perrin.

Medleys anbud har tagits fram efter en preliminär överenskommelse med fastighetsägaren Rimbo centrumfastigheter. Fastighetsägaren vill ha en hyra på en miljon kronor första året, 1,25 miljoner andra året och 1,5 miljon tredje året.

Vad säger Medley om fastighetsägarens hyreskrav? De är helt rimliga. Inte alls något konstigt med det, Caj Perrin.

Norrtälje kommuns kultur- och fritidschef, Cecilia Möller, bekräftar att ekonomin inte tillåter det driftbidrag som Medley ansökt om.

Vi kan bara ge ett driftbidrag till själva badverksamhet, inte till den kringverksamhet som Medley också efterfrågar. Spa och gym är verksamheter som Medley kan tjäna pengar på, det kan vi från kommunen inte ge något bidrag till, säger hon.

Vad händer nu? Från kultur och fritidskontorets sida ser vi detta som ett avslut då inga andra entreprenörer har visat intresse. Det är dock synd att vi inte har kommit fram till en lösning.

Medley hänvisar till andra kommuner och anser kostnadsförslaget som rimligt?

De hänvisar till större bad. Rimbo badhus bör kunna drivas med det bidrag som vi kan ge. För fem miljoner driver kommunen både badhuset i Norrtälje och Hallstavik.

På torsdag fattas beslut i nämnden.

Mer läsning

Annons