Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunchefen kräver 4,8 miljoner

Kommundirektören Lilian Eriksson, som i går sades upp med omedelbar verkan, anser att uppsägningen är felaktig och kräver fem årslöner. Det blir cirka 4,8 miljoner. Med sociala avgifter blir kostnaden för skattebetalarna cirka sex miljoner kronor.
Vad tycker du? Läs och kommentera!

Annons

I dag enades kommunstyrelsens arbetsutskott om att Lilian Eriksson ska skiljas från sin tjänst med omedelbar verkan. Men politikerna och kommundirektören är oense om vilken ersättning hon ska ha. I hennes kontrakt står det att hon är tillförordnad under en femårsperiod. Om kommunen väljer att göra sig av med henne under dessa fem år måste de betala ut en årslön. Lilian Erikssson tjänar 75 000 kronor i månaden vilket gör att hon minst kommer att få 900 000 kronor. Vi tillsammans med tjänstemännen tolkar det som att hon ska få en årslön, säger Kjell Jansson (m), kommunstyrelsens ordförande.

Mer än så vill han inte säga i ärendet. 

Lilian Eriksson säger i en skrivelse till kommunstyrelsen att hon anser att uppsägningen inte gäller. Enligt henne går det inte att säga det inte att säga upp ett tidsbegränsat förordnande av personliga skäl. Därför återstår det fortfarande fyra år och fyra månader innan hennes tillförordnande går ut. Därefter ska 12 månaders avgångsvederlag utgå. Tillsammans blir det 4,8 miljoner kronor.

Det formella beslutet att säga upp kommundirektören ska tas av kommunstyrelsen den 9 juni. Då ska också beslutet om Lilian Erikssons ersättning vara klar.

NT har utan resultat sökt Lilian Eriksson för en kommentar.

Therése Söderlund

[email protected]

Brev från kommundirektören Lilian Eriksson efter att hon fått beskedet att hon sägs upp

med omedelbar verkan.

Läs mer i torsdagens Norrtelje Tidning!

Läs också "Lilian Eriksson får sparken" >>>

Läs Reidar Carlssons ledare "Naturligt att direktören får sparken" >>>

Mer läsning

Annons