Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokosrababerkaka

Nötter, kokos och rabarber blir en perfekt avslutning på middagen. Den här knapriga kakan tar man gärna en extrabit av, särskilt om det serveras vaniljglass till.

Annons

Ingredienser (6 portioner):

drygt 1 kg rabarber

2 msk vaniljsocker

1 påse kokosflingor

1 tsk bakpulver

1 dl mjöl

175 g smör

1 stort ägg

50 g pinjenötter

Gör så här:

Smörj en ugnsfast form, modell större pajform, med smör. Sätt ugnen på 175 grader. Rensa rabarbern, skär den i bitar och lägg den i formen. Strö över vaniljsocker och pinjenötterna. Blanda kokosflingor, smör, ägg, bakpulver och smör till en deg och fördela degen över rabarbern.

Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25 minuter, passa noga så att den inte bränns.

Mer läsning

Annons