Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Knutbydramat blir barnbok

Snart kommer en barnbok om det uppmärksammade morddramat i Knutby 2004. I den norske författaren Erlend Loes nya bok figurerar både Kristi Brud och en pastor i fängelse.

Annons

Erlend Loes barnböcker om truckföraren Kurt och hans hustru Anne-Lise har blivit populära bland både barn och vuxna i Norge. 

Den senaste boken utspelas i Kurtby där Kurt får anställning som pastor då de tre senaste pastorerna har satts i fängelse. Samtidigt varnas hans fru av församlingens medlemmar då den förre pastorns fruar hade en tendens att halka i badkaret och slå i huvudet.

Kurt tror att han blir frälst, men egentligen är det bara väldigt allvarlig diarré, säger Erlend Loe till den norska tidningen Aftenposten.

Loe skriver ofta ironiskt och humoristiskt och tycker att det kan vara förödande att ha allt för stor respekt för känsliga händelser.

Därför tänkte jag att det här är en genre som behövs i barnlitteraturen. Och därför har jag också med flit valt att vara barnsligt provocerande, säger Erlend Loe till Aftenposten. 

Åsa Forsberg

[email protected]

Läs mer och lyssna på "Kurtby-sången "

Mer läsning

Annons