Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klassisk småkaka

Klassisk svenska småkaka som bjuds så tunt utbakade som möjligt. Desto godare då att ta flera stycken efter varandra!

Annons

Ingredienser:

100 g margarin

100 g smör

200 g socker

1 msk sirap

350 g vetemjöl

1 tsk bikarbonat

75 g mandel

Gör så här:

Skålla och hacka mandeln. Rör margarin, smör, socker och sirap. Blanda mjöl och bikarbonat i en bunke, tillsätt sedan mjölblandningen till den första röran och blanda alltsammans till en deg. Tillsätt slutligen den finhackade mandeln.

Rulla degen till ca 4 cm i diameter runda rullar. Låt dem stå kallt att stelna innan du skär dem med vass kniv i ca 4 mm tjocka skivor. Lägg kakorna på bakplåtspapperklädd plåt och grädda i ca 8-10 minuter i 225 grader i cirka 8 till 10 minuter.

Mer läsning

Annons