Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kjell Jansson är som han är

Norrtälje kommun har en dålig ledning. Det tycker i alla fall de anställda. I den enkät som i fjol genomfördes bland de kommunanställda fick kommunledningen betyget 2,2 på en femgradig skala. Klart underkänt alltså.

Annons

Ännu sämre för kommunledningen är att detta är det sämsta betyget man fått under de åtta år som kommunen genomfört denna enkät, som ingår som en del i Norrtälje kommuns personalbokslut. Mellan 2001 och 2006 låg betyget ganska stabilt strax under 3,0. 2007 sjönk det till 2,5. Och 2008 sjönk det alltså ännu mer.

Siffrorna är dock inte överraskande. Det hände mycket i Norrtälje kommun i fjol som visade att det inte står riktigt rätt till i den kommunala förvaltningen. Bland annat sparkades kommundirektören, medan socialchefen och skolchefen sade upp sig efter konflikter med kommunledningen. Sådana händelser gör givetvis inte att förtroendet för kommunledningen ökar.

Till detta kommer alla turer kring Flygskolans nedläggning, där många ute på skolorna var väldigt missnöjda både med nedläggningsbesluten och med den information man fått om vad som skulle hända när Flygskolan lades ner. Detta påverkar självklart också förtroendet för kommunledningen, även om skolnedläggningen inte i första hand är kommunledningens ansvar.

Norrtäljes kommunalråd Kjell Jansson är före detta småföretagare. Han gillar att få saker genomförda. Han är van att fatta snabba beslut.

Det här är mycket bra egenskaper. Det är självklart bra att det händer saker i kommunen. Det finns alldeles för många surdegar där åren har gått utan att något har hänt. Västra vägen och Hallstaviks badhus är bara två exempel.

Men det finns också stora nackdelar med Kjell Janssons ledarskap. Mycket ofta går det för fort, så fort att inte andra hänger med.

Det här har flera gånger skapat konflikter med de övriga partierna i kommunens styrande majoritet, där dessa känner sig överkörda. Inte minst inom centerpartiet har detta gjort att man diskuterat internt att lämna samarbetet med de övriga borgerliga partierna.

Liknande effekter har säkerligen Kjell Janssons ledarskap fått bland de kommunanställda. De tycker att de inte är informerade och att de inte har en chans att påverka. Och

ibland är säkerligen detta också en medveten taktik av Kjell Jansson, eftersom han tror att de kommunanställdas fack bara skulle motsätta sig de förändringar han vill göra.

Det är därför inte alls säkert att förtroendet för kommunledningen kommer att öka nästa år, även om det blir ett

lugnare år där inga skolor läggs ner och inga kommunchefer tvingas avgå. Kjell Jansson är den han är, på gott och ont. Det kan inga personalenkäter ändra på.

Mer läsning

Annons