Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KJ vill bygga nytt vid ån

Fyra hyreslägenheter i ett nybyggt hus alldeles vid Norrtäljeån. Och så nya små uthus på gården och en flyttning av det gamla timmerhuset som i stället kan bli ateljé.
AB KJ Förvaltning vill tillsammans med Nordströmska stiftelsen och Odd Fellow satsa på kvarteret Neptunus vid Strömgatan i Norrtälje.

Annons

 Vi vill göra något trevligt, säger Stefan Ekholm, vd vid AB KJ Förvaltning.

Ansökan om bygglov är inlämnad till kommunen. Den är lagd i väntrummet eftersom tjänstemännen på bygg- och miljökontoret föreslagit att politikerna i nämnden inte ska lämna något bygglov. Dessutom är bevarandeprogrammet för stadskärnan på väg att göras om.

 Det är rimligt att kommunen gör den planen först, då blir det inte i fel följd, säger Stefan Ekholm som nog samtidigt är lite fundersam över att tongångarna varit så negativa hittills.

 Det är synd att vi ska klä skott för tidigare felgrepp i kommunen. Om kommunen ställer alltför höga krav drar vi oss ur.

Äger marken

AB KJ Förvaltning, Nordströmska stiftelsen och Odd Fellow äger den aktuella marken i kvarteret. I planerna ingår ett bostadshus med fyra hyreslägenheter.

 Det är viktigt för stiftelsen, vi strävar efter en levande miljö, säger Lennart Jansson som representerar den Nordströmska stiftelsen.

Stiftelsens hus i kvarteret ingår också i planerna. Det föreslås bli tillbyggt med ett kök och ett förråd som även Odd Fellow och Rebecka­logen ska kunna nyttja.

De gamla uthusen inne på gården ska enligt förslaget rivas och ersättas med nya och gården ska förses med grönska.

För det gamla, röda timmerhuset väntar, enligt planerna, en flytt en bit bort i kvarteret samtidigt som huset byggs om till hantverksateljé.

 Vi vill öppna upp ladan så att promenadstråket på Strömgatan bli livligare. Och där ska absolut inte bli någon videobutik, säger Stefan Ekholm.

Hela projektet beräknas kosta mellan sex och sju miljoner kronor.

 Företaget gör inte det här för att tjäna pengar, utan för att snygga upp, säger Stefan Ekholm.

Mer läsning

Annons