Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kicken säger inte nej

Efter melodifestival, förstaplats på hitlistan och mängder av spelningar avlutar Poodles sin turné i Norrtälje i morgon. Men det betyder inte att trummisen Christian ”Kicken” Lundqvist ska ta det lugnt framöver. Hans tevekarriär har ju bara börjat.

Annons

Christian ”Kicken” Lundqvist kommer gående längs St Eriksgatan, brett leende. Rimbosonen är snackig och rolig, en riktig citatmaskin som knappt ens behöver några frågor för att ge bra svar.

På vägen till bilen konstaterar han att han fortfarande är förundrad att Poodles till slut slog igenom, efter alla dessa år, precis när han började tänka att det var dags att tackla av. Inte hade han väl trott att han skulle börja umgås med kungens bäste vän, ligga etta på hitlistan och spela för fulla hus i Spanien.

Vi sätter oss i bilen och börjar prata om Noppe, kungens kompis. Under sommaren har Kicken och Noppe haft ett eget inslag i varje avsnitt av Sommarkrysset på TV4. Inget konstigt alls, försäkrar Kicken.

Folk tror att det bara är en grej för teve. Men vi är umgås och är ofta ute och käkar middag. Från början träffades vi på hans klubb. Då visste jag knappt vem han var. Nu är han som vilken kompis som helst, fastän vi kommer från helt olika världar.

Efter Sommarkryssets säsongsavslutning kan man kanske tro att Kicken tar ledigt från rampljuset. Men nej, just nu pågår inspelningen av ett nytt program. Vilket är fortfarande topphemligt - Kicken har lovat att ingenting säga - men det är ingen vild gissning att det kommer att sändas i TV4 och utspela sig på hal is.

Nåväl, samtidigt som Kicken gör hårdrocksposer framför kameran, pratar vi istället om det han inte behöver hålla tyst om: Poodles segertåg i Sverige och Europa. Turnén, som påbörjades i våras, har gått riktigt bra. Bara i år har bandet framträtt 50 gånger, företagsgig och privatfester inte medräknade. De har hittills slagit igenom i 22 länder, även i oväntade länder som Spanien, berättar Kicken.

Senaste spelningen i Norrtälje var på Custom bike show i början av sommaren. Men då var Norrtälje bara en hastig mellanlandning, mitt i den hektiska turnén. Den här gången, på Mobergs i morgon, blir det mer av en riktig klubbspelning.

Mobergs har länge velat att vi ska spela hos dem, men det har inte funkat ekonomiskt. Nu gör de en stor satsning på oss och det är jättekul. Men det är ett litet ställe, så vi kan inte ha så mycket pyroteknik och rekvisita som vi brukar. På större ställen har vi bomber, eldar och stora backdrops. Men nu blir det lite back to the roots istället, säger Kicken.

Poodles slog igenom i Melodifestivalen 2006 och medverkade även i årets upplaga. Samma dag som de fick beskedet att de kommit med i festivalen, fick de även veta att deras Raise the banner hade valts ut som den officiella OS-låten.

Vi gjorde en riktigt kämpalåt. Men det blev inte så mycket av den, eftersom det gick så dåligt för Sverige i OS. Vi skulle ha spelat på en stor homecoming för de svenska OS-hjältarna i Kungsträdgården, men det blev inställt. Två cykelsilver liksom, hur skulle man fira det? En homecoming i en Crescentaffär i Rågsved?

Men att det inte ”blev så mycket av” OS-låten är inte riktigt sant. Under två veckor låg den etta på hitlistan.

Vårt mål är alltid att sälja guld eller platina och allt vi har släppt har gjort det. Det är en bekräftelse, för det är svårt att sälja guld i dag. Och så är det ju en pojkdröm att stå där med sina guldskivor.

Om musikkarriären ändå någon gång skulle gå i stå, verkar Kicken lika gärna kunna satsa på teve. Inför hösten har erbjudanden duggat så tätt att han har varit tvungen att tacka nej till det mesta.

Folk tycker om när man är sig själv. Och jag är ju en pajas. Det kan bli mer teve senare, om jag hinner.

Men innan dess ska Poodles släppa en ny singel och sedan gå in i studion igen för att spela in sin tredje skiva. Om det blir någon mer medverkan i melodifestivalen? Ja, man vet aldrig.

Vi stänger inga dörrar. Det vore löjligt att säga nej, för vips står man där igen. Till nästa år tror jag inte att vi hinner, men det sa vi i fjol också.

Poodles

Bandet består av Jakob Samuel (sång), Christian Lundqvist (trummor), Pontus Egberg (bas) och Pontus Norgren (gitarr).

2006 slog de igenom i melodifestivalen med låten Night of passion.

I år deltog bandet med låten Line of fire, tillsammans med E-type.

De har släppt två skivor: Metal will stand tall (2006) och Sweet trade (2007).

Senaste singeln, OS-låten Raise the banner, låg etta på hitlistan i två veckor.

I morgon klockan 22 spelar de på Mobergs i Norrtälje.

Mer läsning

Annons