Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Karlsson stoppade Norrtelje

Norrtelje hade två straffar och mängder av målchanser. Spillersboda hade målvkaten Matthias Karlsson och målspottaren Jonas Granberg. Det räckte till 3-1-seger i säsongens andra derby.
- Det är den skönaste segern på länge, säger Karlsson.

Annons

Matchen rivstartade. Norrteljes Pavel Silinski kom fri redan efter ett par sekunder. Men där stod han. Matthias Karlsson.

Det spelade ingen roll vad Norrtelje försökte med. Karlsson stoppade allt. Och när Norrtelje väl gjorde mål på straff var de tvugna att slå om den. Nästa försök gick utanför.

- Jag var inne i ett stim. Den första räddningen var viktig, den gjorde att jag kom in rätt i matchen, säger Matthias Karlsson.

Framåt hade Spillersboda Jonas Granberg. I första halvlek gjorde han först 1-0 tack vare ett fint förspel med Tobias Lindström. 2-0 gjorde han på egen hand när han gick igenom hela Norrteljeförsvaret i slutet av första halvlek.

Men Norrtelje fick hål på Karlsson till slut. I inledningen av den andra halvleken kom Klas Nyblom fri efter ett mönsteranfall och han gjorde inget misstag.

- Direkt efter målet blev man lite orolig, säger Jonas Granberg. Men vi hade ju Karlsson i mål.

Reduceringen var starten på en forcering från Norrteljes sida. Men målen uteblev. Istället svarade Jonas Granberg för matchens prestation. Den här gången nöjde han sig inte med att bara ta sig igenom försvaret. Han fintade bort så gott hela laget innan han kyligt lyfte in 3-1.

- Jag försökte söka hörna först, men sedan märkte jag att jag kunde gå hela vägen, säger Granberg.

- Segern är extra skön eftersom vi tappade ledningen på annandagen (5-5). Det kändes som en förlust, säger Matthias Karlsson.

För Norrtelje var förlusten bitter.

- Det är tråkigt för jag tycker att vi var spelmässigt bättre, säger tränaren Nils-Olov Karlsson.

- Men det är de två som är skillnaden, säger han och syftar på Karlsson och Granberg. Egentligen bara målvakten.

Mer läsning

Annons