Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kantarellpasta med pinjenötter, parmesanost och rökt skinka

Förgyll den ibland lite småtrista vardagspastan med egenhändigt plockad svamp som får sällskap av smakrika pinjenötter, tokgod parmesanost och mjukstekt lök. Se upp med saltet och låt en större del av osten än receptet anger serveras vid sidan om när det sitter barn med vid bordet.

Annons

Ingredienser (4 pers):

400 gr valfri pasta, jag brukar använda väldigt tunn spaghetti

400 gr trattkantareller

3 vitlöksklyftor

3 salladslökar

100 gr rökt skinka i bit

2 msk olivolja

100 gr rostade pinjenötter

salt och svartpeppar efter smak

2 dl fint riven färsk, vällagrad parmesan

Gör så här:

Rensa kantarellerna och dela dem i mindre bitar om det behövs. Rosta pinjenötterna i torr panna, passa dem noga så att de inte bränns. Hetta upp oljan i en stor stekpanna, skiva lök, hacka skinkan och stek det tillsammans med pressad vitlök och svamp. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten. Häll av pastan och blanda i svamp- och skinkröran. Vänd ner pinjenötter och parmesanost, ställ fram ytterligare ost för gästerna att servera sig själva.

Mer läsning

Annons