Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kalasglada vinnare i regnet

Trots det dåliga vädret är Norrtäljekalasets arrangörer nöjda med helgen.
– Vi är helnöjda. Särskilt med alla tappra Norrtäljebor som trotsade regnrusket och tog sig till Societetsparken, säger Jonas Rosenström, en av arrangörerna.

Annons

Se bildspel från Norrtäljekalaset!

Helgens evenemang i Societetsparken var ingen succé vädermässigt. Men Norrtäljekalasets arrangörer var nöjda ändå.

Norrtäljebanden gjorde jättebra ifrån sig såväl som de etablerade artisterna. Trots att det vräkte ned stod publiken och gungade med, och det kändes bra i hjärtat, säger Jonas Rosenström.

Han beräknar att ett antal tusen personer besökt Norrtäljekalaset under de två dagarna, men att det skulle varit betydligt fler om det inte varit för det dåliga vädret.

Vädret påverkade definitivt. Men det kan man inte göra någonting åt.

Om det blir någon fortsättning på Norrtäljekalaset nästa år återstår att se.

Det blir ju en liten ekonomisk smäll när vädret drabbar en, men känslan såhär efteråt är ändå bra så jag skulle kunna tänka mig att vara med och utveckla kalaset nästa år också, säger Jonas Rosenström. 

Lina Jonsson

[email protected]

Tappra roddare i blöt tävling

Vi är nöjda om vi kommer i mål.

Eller om vi kommer till start, vi måste tydligen ro dit själva!

Roddtävlingen under Norrtäljekalaset kantades av regn och blåst, men det hindrade inte sex lag att tappert tävla mot varandra.

Vid klockan 13.00 i lördags, Norrtäljekalasets andra dag, var vädergudarna inte nådiga utan skickade både regn och rejäl blåst på deltagarna i roddtävlingen.

Jag tycker synd om de tävlande för det är som allra jobbigast att ro när det blåser, säger Johan Lennman, ordförande i Norrtälje roddförening som tillsammans med Norrtäljekalaset anordnat tävlingen. 

Samtliga sex lag som deltog var alla noviser och fick ro en klassisk båt från 1935 som krävde en fyrmannabesättning. De delades upp i tre heat där två lag körde mot varandra.

Det svåraste är att hålla ihop det som ett team. De lag som gör minst misstag vinner. Man ser att så fort någon kommer ur takt så stannar båten till, säger Johan Lennman. 

I båtarna fanns också en professionell cox som hjälpte lagen med coaching och teknik. Samtliga sex lag fick prova att ro i 20 minuter innan start, bland annat fick de själva ta sig till starten vid bron över hamnen till societetsparken.

Något som tjejerna i lag Rabbits with rabies inte hade uppmärksammat.

Med det här vädret och våra förutsättningar är vi glada om vi kommer i mål, säger Kristina Netterlid innan lagkamraten Johanna Ivarsson tillägger:

Men nu är kanske målet att vi ska komma till start eftersom vi måste ro dit själva! Vi har aldrig gjort något liknande. 

De fyra tjejerna hade dock noterat att det fanns speciella bonuspoäng för laget med bästa stilen. De var alla klädda i matchande vita hotpants, lösöron och kaninsminkning. Poängen delades ut av Norrtäljekalasets konferencier Peter Siepen.

Vi är lite nervösa, men det kommer säkert att bli kul, fast jobbigt. De andra lagen verkar ha fått slita hårt, säger Kristina Netterlid. 

Då mållinjen korsats, poängen räknats ihop och tävlingen summerats kunde det konstateras att hotpantsen segrat över alla de manliga lagen.

Den slutliga vinnaren efter att tid, placering och poäng räknats ihop blev Rabbits with rabies.

Kim Nilsson [email protected]

Mer läsning

Annons