Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jul, humor och värme

Humor och varm julstämning möts i den julshow som Kultursparken och deras gäster gav på Roslagsskolan i lördags. En föreställning där julsånger, dans och musik blandas med sketcher om konstgräs, Stadt och skolpolitik.

Annons

Roslagsskolans scen är pyntad med öppen spis, glitter och gran. I fonden lyser en adventsljusstake. Det är upplagt för julshow när Kultursparken och deras gäster gör entré på scenen. Under tre timmar varvar de sedan sketcher med musik och sång som sprider julstämning i aulan.

Kultursparken med Per-Ola Eklund i spetsen har tagit med sig en rad gäster i showen, artister som får föreställningen att lyfta med stämningsfull julmusik i en rad fina inslag.

Sara Wikström gör en finstämd och varm ”Have yourself a merry little Christmas”, Lotta Gustafsson, Ellinor Videfors och Malin Nordblom i Femisoul sjunger två stillsamt vemodiga julsånger som de kryddar med mycket känsla och Ola Pettersson skapar stämning med en mjuk version av ”The Christmas song”.

Rimbobandet Playboys serverar ett välmixat julpotpourri, dansarna från Mevalin höjer tempot när de jazzar loss till ett par jullåtar och Andreas Eklund ser till att hela aulan fylls med julvärme i ”O, helga natt”.

Många av årets lokala händelser dyker upp i showens sketcher. Kommunalrådet Kjell Jansson presenteras som ”Världens bästa Jansson” i sällskap med skolpolitikern Ann S Pihlgren. I ett lätt absurt julspel får kommuninvånarna åka till Norrtälje för att skuldsätta sig, efter ett påbud från kommunalrådet. Det slutar med att Josef, Maria och det övriga sällskapet hamnar i en lagård i Riala.

Kultur- och fritidsnämndens ordförande Hans Stergel, som kliver in med hockeyklubban i högsta hugg, får också en hel del slängar för konstgräsplanen, museerna och andra frågor.

Till sist samlas hela ensemblen i ett nummer där de berättar hur det går till när det blir jul i vår lilla stad.

Mer läsning

Annons