Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Johansson: Jag pallar inte att snacka just nu

Jan Emanuel Johansson konfronterades i går med Socialdemokraternas ledning i Stockholm.
- Jag pallar inte att snacka just nu, säger Norrtäljepolitikern kort före mötet.

Annons

I går försvarade sig Jan Emanuel Johansson inför partitopparna. Efter mötet meddelade Mikael Damberg, ordförande för Socialdemokraterna i Stockholms län, att fortsatta försök att hyra ut lägenheter eller hus var uteslutna.

 Vi hade ett samtal i dag och det var alla korten på bordet. Det här försöket att hyra ut lägenheten var pinsamt, och det säger han även själv. Att hålla på att hyra ut fastigheter var ­inget för honom att syssla med, säger Mikael Damberg.

Uthyrningsstoppet verkar bli det enda straffet för den negativa publiciteten de senaste dagarna. Jan Emanuel Johansson ombads inte att upplåta riksdagsplatsen han just fått till ­någon annan.

Däremot kan efterräkningar komma i samband med nästa val när listorna över kandidater ska fastställas.

 Jag bestämmer inte hur listorna ska se ut, de tas fram av valberedningen. Men politiken är en för­troendebransch. Jan ­Emanuel har en hel del att jobba på när det gäller detta, att vinna tillbaka människor och deras förtroende.

Jan Emanuel Johansson skulle just ta en plats som riksdagsledamot i anspråk när det hände.

Hans försök att hyra ut den egna tvårummaren på Södermalm i Stockholm och ett hus på Gotland för stora belopp rimmade illa med Socialdemokraternas partipogram. Han kritiserades både av politiska motståndare och av partikamrater.

Efter att först ha försvarat försöken till uthyrning med att de var ett led i driften av det egna företaget, ändrade sig den kände Norrtäljepolitikern under torsdagen och sa ”förlåt” på sin blogg på Norrtelje Tidnings hemsida.

Jan Emanuel Johansson var tagen när NT nådde ­honom på telefon innan mötet med Mikael Damberg.

  Jag pallar inte att snacka just, sa han.

Efter mötet gick Jan Emanuel Johansson inte att nå för en kommentar. 

Mer läsning

Annons