Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jan Emanuel Johansson skapar bloggbalans

Han satsar inte på någon personvalskampanj inför nästa val till riksdagen.
Men Jan Emanuel Johansson (S) har ändå bestämt sig för att börja blogga här på norrteljetidning.se.
Till bloggen >>

Annons

För någon vecka sedan anslöt sig riksdagsman Göran Pettersson (M) till skaran av bloggare på samma adress. Det har fått Socialdemokraterna att vilja följa efter.

Det är ett ställningstagande från partiets sida. Jag ska frontas i bloggen, men andra ska gästskriva också, säger Jan Emanuel Johansson som därmed bryter ett gammalt löfte.

Han har nämligen redan varit i bloggbranschen i samband med ett tidigare personval.

Jag blev headhuntad av ett amerikanskt företag för att få igång bloggandet i Sverige och det lanserades som nyskapande i kampanjen.

Han tror att det var omkring år 2000 och den gången blev det inte speciellt mycket berättat.

Det kändes märkligt att skriva om sin egen vardag. Varför ska man ha en dagbok på internet? Jag tyckte att det var så dumt så det finns inte.

Han avgav löftet att aldrig mer blogga.

— Fast nu har folk sagt åt mig att jag måste.

Ett första inlägg går redan att läsa. Det börjar med matvanor och slutar med en interpellationsdebatt i riksdagen. Blandningen av privatliv och politik är viktig.

Man måste bjuda en del på det som är du och det är inte plättlätt. Jag måste våga skriva lite nonsens. Ändå får jag inte skriva så mycket att det blir en bok varje dag. Och lagom är inte alltid något som förknippas med mig.

Jan Emanuel Johansson vet att han inte är så politiskt korrekt. Han kör en Ford Mustang med en V8-motor, han tycker om att gå på krogen och han blev stolt när han fick en inbjudan från festfixaren Micael Bindefelt.

Hans blogg kan helt enkelt komma att sticka ut och det är inte alltid uppskattat. Det vet han sedan tidigare.

Jag har lagt ner sjukt mycket jobb och har engagerat andra som också har lagt ner sjukt mycket jobb på personvalskampanjerna. Och man får inte bara axelklappningar för det. Tvärtom.

Utan personvalskampanj är han beroende av att bli nominerad av partiet för att få en plats i riksdagen och dit vill han väldigt gärna återvända.

Ingenting har jag utvecklats så mycket av som mitt riksdagsuppdrag.

Jan Emanuel Johansson

Ålder: 34 år

Bor: Norrtälje

Familj: Gift, två barn

Yrke: Driver bland annat behandlingshem

Politiskt parti: Socialdemokraterna

Aktuell: har börjat blogga på norrteljetidning.se

Foto: LEIF GUSTAVSSON

Bildtext

Jan Emanuel Johanssons blogg ska innehålla en blandning av privatliv och politik. Det ska bli Twin Club kombinerat med Socialdemokrati.

Mer läsning

Annons