Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inget stoppar en pudel

En spricka i handleden och mörbultade revben.
Lekprogrammet Stjärnor på is har blivit blodigt allvar för Poodles-trummisen Christian ”Kicken” Lundqvist från Rimbo.
- Men jag ångrar inte att jag ställde upp. Det har varit skitkul, säger han.

Annons

T4:s nya lördagsunderhållning ”Stjärnor på is” har kommit in på sin femte tävlingsvecka och ”Kicken” Lundqvist och hans konståkningspartner Åsa Persson är fortfarande kvar i programmet som hittills kantats av rapporter om skador.

 Det är jättetråkigt att Torgny Mogren fick lämna på grund av sitt knä. När man såg hans vurpa kunde man inte förstå att det var så allvarligt, säger ”Kicken” Lundqvist.

Själv har han också råkat ut för en del fadäser på isen, som när han ramlade illa på träningen och fick en spricka i handleden. Det har också blivit ett flertal blåmärken, dessutom har revbenen fått sig en omgång.

  Jag tror att det beror på att jag i början av träningen ville testa svåra saker på isen. Nu är det snarare så att vi gör de lite mer säkra grejerna som vi kanske borde ha gjort i början. Men är man clown så är man, skrattar ”Kicken” Lundqvist.

Hans partner och mentor Åsa Persson är professionell konståkare med inriktning på uppvisning. Dock är hon mest van att åka själv, så paråkningen i programmet har varit något nytt för henne också. Hon är glad att hon fått ”Kicken” Lundqvist som partner.

 Han har lätt att lära och är inte rädd att prova nya saker eller att satsa helhjärtat. Det är viktigt eftersom det kan vara läskigt att ge sig ut på isen i avancerade rörelser i början, säger Åsa Persson.

”Kicken” Lundqvists erfarenheter på isen är annars väldigt begränsade. Förutom friluftsdagar på hockeyskridskor under ungdomsåren, har han i stället mest suttit bakom ett trumset. Han tror att hans musikaliska förmåga har varit till fördel i utformningen av uppvisningensnumren som varje lördag sker till musik.

Ibland kan det vara en nackdel när jag ska göra saker mitt i en takt, då vill jag kanske att musiken ska gå klart först. Och jag kan knappast säga att jag kunnat överföra min simultanförmåga som trummis till isen, sägen han.

Förutom pressen att sätta ett nummer i direktsändning är veckorna för tävlingsparet Lundqvist/Persson intensiva. Träning av teknik och koreografi sker i ishallar under veckans första del innan man går in i studion på onsdagen för några få timmars övning. Under denna tid ska det dessutom spelas in ett tv-inslag. På fredagarna är det stor pressträff och själva sändningsdagen, lördagen, är dagen inbokad från början till slut.

 Då är det kamerarep, genrep och sändning. Dessutom måste man finnas på plats hela tiden. Då är det faktiskt en fördel att ha ett sent startnummer eftersom man kan komma lite senare, säger ”Kicken” Lundqvist.

 Vi får inte heller prova kläderna förrän på sändningsdagen och ibland kan det bli klurigt. Som veckan när vi båda hade byxor och de var betydligt mer hala än vi var vana vid, säger Åsa Persson.

Själva tävlingsmomentet tonar båda två ned.

”Kicken” Lundqvist berättar att de i början var mer angelägna om att få vara kvar, men nu spelar det ingen roll.

 När vi för två veckor sedan hamnade i isduellen försvann pressen. Nu är vi bara glada att vi har fått vara med så länge, sedan får vi se vad som händer från program till program.

Även stämningen mellan de tävlande har blivit tajt. ”Kicken” Lundqvist berättar att många umgås privat, han hänger framför allt med fotbollsspelaren Jesper Blomkvist, som han också hoppas står som slutsegrare.

Har din syn på konståkning ändrats sedan du själv började träna?

Absolut! Innan jag provade var konståkning något jag zappade bort snabbare än biljard på Eurosport. Men nu har jag total respekt för alla som utövar sporten. Det är vackert och otroligt mycket jobb bakom.

Med tanke på skador och intensiva veckor, ångrar du att tackade ja?

Nej, faktiskt inte. Visst är man sliten nu och längtar lite efter en paus, men det har varit skitkul att få prova och vara med. Även om jag efter programmet inte kommer att vara på is hela tiden, kommer jag försöka att fortsätta att åka en del skridskor.

”Stjärnor på is”

Så går det till

TV4:s program går ut på att en kändis åker konståkning tillsammans med en professionell åkare. Varje vecka får paren ett nytt tema, denna vecka är det schlagertema, blir bedömda av en jury i direktsändning och efter att publiken röstat åker ett par ut. Finalen sänds lördagen den 6 december.

Deltagarna

”Kicken” är kvar

Hittills har Marie Serneholt, Rafael Edholm, Josefin Crafoord och Lulu Carter och deras partners åkt ut medan Torgny Mogren och Anna-Lena Brundin fått hoppa av på grund av skador.

Kvar i tävlingen är Lars Frölander, Malin Ewerlöf-Krepp, Jesper Blomkvist, ”Kicken” Lundqvist, Josefin Sundström, Markus Fagervall och Tony Irving.

Denna vecka ansluter också Anki Edvinsson som ersätter Torgny Mogren.

Mer läsning

Annons