Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inga uppslag i grävlingsdådet

Polisen har inte gett upp hoppet om att lösa fallet med en uppbränd grävling i ett homosexuellt pars brevlåda.
– Flera ungdomar kan förvänta sig att vi vill prata med dem, säger Per Wållers, utredare.

Annons

Polisen har förhört grannar, affärsinnehavare i området och det homosexuella paret självt för att komma närmare en lösning. Vem eller vilka valde ut just parets brevlåda bland tiotalet andra och körde ned en grävling där innan man stack den i brand?

Mycket tyder på att gärningmännen var yngre personer med god lokalkännedom.

Vi har kört på ganska intensivt. Vi har just nu inget uppslag på vem som kan misstänkas för detta, men flera ungdomar kan förvänta sig att vi vill prata med dem, säger Per Wållers, den ansvarige utredaren. 

Den tekniska undersökningen gav ett magert resultat. Hår från grävlingen hittades i brevlådan men inga rester efter brännbara vätskor. Framförallt finns inga informationer om eventuell DNA-spår på brottsplatsen. Norrtäljepolisen kan heller inte slå fast med hundraprocentig säkerhet att det rör sig om ett så kallat hatbrott, alltså brott som motiveras av till exempel hat mot homosexuella. 

Vilka andra motiv som skulle ligga bakom det senaste dådet och även tidigare trakasserier mot paret är dock inte känt. 

Risken för nya attentat bedöms inte som överhängande.

Det verkar ha lugnat ned sig sedan vi har varit därut, säger Per Wållers. 

I spåren av Europridefestivalen har ett flertal anmälningar om hatbrott gjorts. Under natten till onsdagen misshandlades till exempel två män vid en busshållplats i centrala Stocholm. De misstänkta för överfallet ”anklagade” sina offer för att vara homosexuella. 

Mats Hedström  [email protected]

Mer läsning

Annons