Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrottsvåg i Hallstavik

I helgen drabbades Hallstavik av en inbrotts och skadegörelsevåg. Centralskolan fick fem fönsterrutor krossade och på restaurang Blå Krogen stals inte mindre än 20- tal flaskor starksprit.

Annons

Totalt inträffade fyra brott under natten mot söndagen i Hallstavik. Bland annat besjöts tre SL-bussar, troligtvis en luftpistol eller luftgevär och detta orsakade ett flertal småhål i bussarnas fönsterrutor. Polisen har inga spår efter gärningsmännen, men de säger de har hopp om att få reda på vilka de skyldiga är. Bussarna stod parkerade vid busstationen.

Samma natt mellan 00.30 och 00.50 utsattes Centralskolan för skadegörelse. Fem fönsterrutor krossades och polisen uppskattar att kostnaden för att byta ut dessa ligger runt 20 000-25 000 kronor. Det var Hallsta pappersbruks väktare som åker runt i samhället nattetid som gjorde upptäckten.

Vid tobaksaffären på Skolvägen tog sig någon in genom att slå sänder ett skyltfönster. Inbrottet skedde mellan 03.30-05.00 tiden. Inne i butiken har någon stulit 40 paket cigaretter, 10 snusdosor och 10 paket tobak.

På restaurang Blå Krogen, som ligger mittemot tobaksaffären fick man påhälsning av tjuvar. Här stals 20 flaskor starksprit. Gärningsmännen tog sin in i restaurangen genom att slå sönder en fönsterruta.

Polisen har inga direkta spår efter inbrottstjuvarna och de är tacksamma för tips som kan leda till att brotten klaras upp.

Vi brukar kunna reda upp de flesta brott efter en tid. Blå Krogens inbrott för ett antal månader sedan då kött stals kött har vi löst, säger Lars Herbring, närpolischef i Hallstavik.

Mer läsning

Annons