Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Idrottspark i Hallsta om ett år

På tisdagskvällen informade kommunen om de två förslag till utomhusbad och idrottspark som är ute på remiss. Ett hundratal åhörare kom till Folkets hus för att lyssna.
Vad tycker du? Diskutera här!

Annons

En kvinnlig åhörare menade att vägen genom industriområdet i Skärsta aldrig kan bli en trafiksäker väg för barn som ska ta sig till badet.

Per Fladvad, arkitekt, och kommunalrådet Kjell Jansson höll i mötet.

I första etappen byggs bland annat utomhusbad, tennis- och boulebanor, allaktivitetsplan, kafé. Etapp två är tänkt att omfatta två fotbollsplaner, en enklare friidrottsanläggning för skolidrott, ishall, sport- och rackethall samt en fritidsgård.

I alternativ A måste ridanläggningen i Skäret bort. En åhörare som representerade ryttarna var missnöjd och menade att tjejsport i Hallstavik alltid får ge vika för manliga idrotter.

Andra frågor som kom upp var om det kommer att finnas en motionsbassäng eller om det bara blir en lekbassäng. Enligt Per Fladvad är det en fråga som man ännu inte diskuterat. Han uppmanade folk att lämna in synpunkter på önskemål, förbättringar och ideér om anläggningen innan remisstiden går.

Det fanns också åhörare som ansåg att anläggningen med bad borde byggas vid speedwaybanan och att den kan flyttas. Kjell Jansson ville inte diskutera det förslaget.

Under kvällen hördes flera röster som visar att många är missnöjda med placeringen av anläggningen i Skäret. Leif Cegerblad tog till orda och menade att nu måste Hallstavik enas om något av alternativen.

En sån här satsning handlar det alltid om att ge och ta, nu måste vi se till att vi kommer framåt.

Tidplan för Hallsta idrottspark:

detaljplan klar vår/sommar 2009

bygget påbörjas 2009/2010

Mer läsning

Annons