Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I helgen är det musikkalas i Norrtälje

Eldkvarn, Frida, Lowe och en talangtävling med lokala band. I sommar växer Norrtäljekalaset till en två dagars festival i Societetsparken.
- Vi vill satsa fullt ut och göra en riktig stadsfestival, säger arrangören Jonas Rosenström.

Annons

Förra sommaren startade Jonas Rosenström Norrtäljekalaset tillsammans med krögaren Peter Nilses. En satsning som smögs igång i rätt blygsam skala.

- Vi såg det som ett testår, vi ville se hur det skulle fungera. Det blev ganska litet, men vi såg att det finns potential.

I år växer Norrtäljekalaset till en två dagars stadsfest i Societetsparken den 1-2 augusti. Där blir Eldkvarn med bokaktuelle bloggaren Plura Jonsson ett av affischnamnen.

- Sen de släppte skivan ”Svart blogg” har det hänt mycket, man ser dem överallt. Jag tror att de har en bred publik, säger Jonas Rosenström.

Eldkvarn spelar på lördagkvällen. Då står också Frida Muranius, som gick till final i svenska melodifestivalen, på scenen. Andra artister är synthpoparna Lowe och rockbandet Rydell Quick, som avslutar kvällen.

Norrtäljekalaset startar på fredagen. Ett av inslagen är finalen i talangtävlingen ”Världsklass”.

- Det är en ungdomssatsning där banden får skicka in bidrag till oss. Vi lägger upp dem på hemsidan för omröstning, säger Jonas Rosenström.

Tre band finns kvar till finalen, som avgörs av en jury med Jonas Rosenström, Peter Siepen, som också är konferencier på Norrtäljekalaset, och Danny Stacey.

Tre lokala band står sedan på scenen under fredagkvällen, bland andra Royal Modesty. De följs av coverbandet Pumpbolaget och Björn Rosenström Det jävla bandet

- Målsättningen är att göra en så bred festival som möjligt, med både inslag för barn, lokala band och kända artister.

På lördag eftermiddag blir det underhållning för barn med en dansuppvisning och Mojje från TV4:s Lattjo Lajban. Då presenteras också vinnaren i ”Världsklass”.

Jonas Rosenström ser årets festival som en början på en långsiktig satsning.

- Norrtälje förtjänar en egen stadsfestival. Det är en härlig stad och jag tror att det finns en stor potential.

Men Norrtäljekalaset innebär också en stor kostnad för företaget Rosenström musik med artistbokningar och andra utgifter.

- Jag hoppas verkligen att folk tycker att det är en så kul grej att de kommer dit. I värsta fall få gå lite back första året.

För att satsningen ska gå runt krävs en rejäl publiktillströmning.

- Vi behöver ha runt 5 000 personer i publiken. Men blir det 3 000 personer är vi också glada, vi är beredda at ta en smäll ett par år för att få ett bra arrangemang.

Margaretha Levin

[email protected]

Program, fredag:

Norrtäljekalaset, festivalen med musik, tivoli, roddtävling och partytält äger rum den 1-2 augusti i Societetsparken och hamnen. Final i ”Världsklass”.

Royal Modesty

The Delta Brothers

The Callahans

Pumpbolaget

Björn Rosenström Det jävla bandet 

Program, lördag:

Roddtävling i hamnen

Dansuppvisning

Mojje

Vinnaren av ”Världsklass”

Lowe

Frida

Eldkvarn

Rydell Quick

Mer läsning

Annons