Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hyundai i10: Liten, smidig och miljövänlig

Bor du i stan och behöver en liten smidig bil som dessutom ska vara billig och miljövänlig så finns det inte så mycket att välja på. Lilla Hyundai i10 är ett av de bättre valen, bilen är billig, ser modern ut men har inte någon vidare komfort och dålig säkerhet.

Annons

Svänger av på en tvärgata mitt i centrum och hittar en ledig plats direkt. Den som någon gång har försökt parkera familjekombin mitt i stan under julrushen vet hur jobbigt det kan vara. Bara att leta efter en plats som eventuellt rymmer bilen tar en halv evighet och att sedan baxa in kombin i det lilla utrymmet tar resten av förmiddagen.

Med lilla Hyundai i10 blir all körning i stadstrafiken så mycket smidigare. Snäv vändradie och små yttermått gör det smidigt att ta sig fram och med ganska hög och upprätt körställning får föraren fin uppsikt över omgivningen.

Starkare

Det sitter en ny lite större motor under huven. På papperet är det ingen större skillnad, det skiljer bara 150 kubikcentimeter. Men den nya motorn är nästan tio hästkrafter starkare utan att bränsleförbrukningen är högre.

I stadstrafiken räcker 78 hästkrafter mer än väl och i10 hänger med mellan rödljusen utan att anstränga sig. Ute på landsvägen räcker effekten också till, det krävs visserligen en del planerande och växlande för att klara av snabbare omkörningar men det är en vanesak. Jobbigare är att motorn surrar rejält när det börjar gå fort, isoleringen från motorrummet är inget vidare. Överlag är komforten dålig i i10, förutom motorsurret kommer det in mycket vägbuller, på en nygrusad vinterväg är oljudet från bakre hjulhusen snudd på olidligt. Dessutom är fjädringen stötig och på grund av det korta axelavståndet är bilen struttig. Nä, Hyundai i10 är ingen bil för långfärden.

På en krokig vinterväg får antisladdsystemet, som turligt nog är standard, gå in och hjälpa till hela tiden, minsta antydan till snösträng får bilen att röra sig oroligt.

Köregenskaperna är oprecisa på kurviga vägar men det bekommer dig inte inne i stan i lägre hastigheter. Tyvärr följer den stötiga gången och struttiga uppträdandet med ner i lägre hastigheter också.

Rymligt

Utrymme är också en form av komfort och där klarar sig i10 bättre. Trots små yttermått är det förvånansvärt rymligt i kupén. Fyra vuxna sitter bra, vilket i och för sig inte är helt ovanligt i dagens småbilar. Roligare är att även med fyra personer i bilen så finns det bagageutrymme kvar.

Bagageutrymmet tar lätt hand om ett par större väskor eller fyra-fem rejäla matkassar men det är inte utan besvär. Lastöppningen är liten och lasttröskeln hög så det är en pärs att få i och ur tunga matkassar utan att slita sönder handtagen på papperspåsarna.

Med bakre ryggstödet fällt ryms 910 liter bagage, det är mycket men det blir inte direkt lättare att lasta och det krävs nästan alltid några extrahänder för att lasta bilen utan risk för ryggskott.

Värmen är bra i i10 och den lilla kupén tillsammans med en liten motor ser till att det snabbt blir varmt i bilen, det verkar som att koreanerna har tänkt lite på oss frusna nordbor, skönt. Tyvärr har de inte tänkt snöslask och mörka eftermiddagar med mycket trafik på E4:n. Hyundai i10 saknar strålkastarrengöring vilket gör att du i värsta fall måste stanna en gång per mil och torka av lyktorna med hushållspapper, det är bedrövligt!

Motorn suger i sig ungefär en halvliter bensin per mil vid blandad körning och tar du det lugnt på landsvägen klarar sig bilen på strax över 0,4 liter per mil. Låg förbrukning ger låga utsläpp och i10 klarar sig precis under den magiska 120-grams nivån vad gäller CO2-utsläpp och alltså får i10 miljörabatt på 10 000 kronor.

Hyundai i10 är både billig att köpa och att äga men du får offra en hel del både i komfort och säkerhet.

Hyundai i10 1,2

Motor: 4-cylindrig bensinmotor, 1 248 cm3. Effekt 78 hk (57 kW) vid 6 000 varv/min, vridmoment 118 Nm vid 4 000 varv/min. Toppfart 166 km/tim, acceleration 0-100 km/tim 12,8 sek

Chassi: Framhjulsdriven. framhjulsupphängning med skruvfjädring, halvstel axel med skruvfjädring bak, elektrohydraulisk servo, skivbromsar fram, trumbromsar bak. ABS. Antisladd

Mått och vikter: Längd 357, bredd 160, höjd 158 cm, axelavstånd 234 cm. Tjänstevikt 1 090 kg. Maxlast 330 kg. Bagagevolym 225-910 liter. Släpvagnsvikt 800 kg.

Pris: 112 900 kronor

Bränsleförbrukning: 0,5 l/mil

Utsläpp koldioxid: 119

Betyg: 3

Ekonomi: 4. Lågt pris och billigt ägande.

Säkerhet: 1. En liten bil är aldrig riktigt säker, saknar dessutom strålkastarrengöring.

Komfort: 2. Bullrig, motorsurrig och struttig.

Köregenskaper: 2. Den korta hjulbasen gör bilen nervös.

Miljö: 4. Snål och miljövänlig.

Konkurrenter i klassen:

Toyota Aygo, Chevrolet Matiz, Kia Picanto

Mer läsning

Annons