Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hustrun tar över krogar

Ett Glas och Teatern har bytt ägare. Hotet mot Norrtäljekrogarnas serveringstillstånd är därmed undanröjt.
Socialnämnden beslutade igår om att ge rätten att servera alkohol på krogarna Ett Glas och Teatern till ett nytt företag som drivs av den förre ägarens fru.

Annons

Den nu färdiga utredningen om att eventuellt dra in tillståndet eller varna Kaffeskeden, som tidigare drev Ett Glas och Teatern, för ekonomisk misskötsel blev i går värdelös. Detta eftersom krogarna bytt ägare och den förre krögaren lämnat in egen begäran om återkallelse av serveringstillståndet.

Det företag som utretts för att inte betalt sociala avgifter etc, har inte längre ett serveringstillstånd och därför finns det inget ärende att hantera, säger Christer Eklund, chef för tillsynsenheten på kommunen.

Samtidigt biföll socialnämnden igår en begäran om att ge ett nytt serveringstillstånd till företaget Restaurang Titti Cederwall AB som ägs av den förre krögarens fru. Hennes företag har nu tagit över driften av krogarna.

Det är inte helt ovanligt att man gör så här. Den nya tillståndssökaren måste prövas som vem som helst. Vi måste utgå från gällande lagstiftning och då har släktskapet ingenting med saken att göra, säger Hanna Stymne-Bratt (s), vice ordförande i socialnämnden.

Inga konstigheter, tillägger hon

Bakom beslutet ligger enligt Christer Eklund en utredning tillståndsenheten gjort som till punkt och pricka utvärderat den nya tillståndsinnehavaren.

Vi bedömer lämpligheten på den nya tillståndssökaren oavsett vem den är gift med. Vid en lämplighetsprövning kan det finnas skäl att granska om det finns ett bulvanförhållande, men det är oftast väldigt svårt att bevisa, säger han.

Nämnden prövar inte den frågan.

Rättelse

Nämnden tog igår inte upp frågan om disciplinåtgärd mot Kaffeskeden. Företaget har återkallat tillståndet. Ett nytt bolag driver krogarna.

Kaffeskeden AB

*Företaget registrerades år 2000 och har drivit krogarna Ett Glas och Teatern.

*Företaget har under åren vid ett stort antal tillfällen varit föremål för Kronofogdens uppmärksamhet. Det har handlat om både skatteskulder och skulder till leverantörer. Så sent som i onsdags hade företaget en obetald skatteskuld på 112 000 kronor som gått till kronofogden för indrivning.

*I september i år uteslöts företaget ur branschorganisationen Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare (SHR). Detta på grunderna att de inte betalat in avgiften på flera år och att de inte fullgjort sina skyldigheter mot det allmänna.

*I september meddelade dessutom kommunen att en granskning av företagets serveringstillstånd pågick för ekonomisk misskötsel.

Mer läsning

Annons