Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hockeysäsongen är igång

Rimbo vände underläge till seger i sin första match och vann med 4-2 mot Team Uppsala men för Norrtälje IK blev det förlust mot Östervåla med 6-3.

Annons

Trettio minuter av matchens sextio satt Rimbospelare i utvisningsbåset. Då återstår det att kriga och slita. Det gjorde Rimbo, vände matchen och vann.

Vi är ett riktigt krigargäng. Så jäkla skönt, säger Rimbos Johan Hagman, matchhjälte med två mål och ett assist.

Efter en jämn förstaperiod blev det en rejäl uppförsbacke för Rimbo mot Uppsala. En stor anledning till det var lagets alla tvåminutersutvisningar. Rimbo drabbades av 15 tvåminuters- och två tiominutersutvisningar. Uppsalaspelare satt på botbänken i åtta gånger två minuter.

Nu visade Rimbo att det går att vinna matcher även om man inte håller sig på isen. Johan Hagman var den som med sina två mål och matchavgörande assist såg till att det gick.

Hagman kvitterade till 11, till 22 och spelade fram Tim Johansson till 32.

Backjätten Anders Ström punkterade matchen genom att lyfta in 42 i tom kasse från egen förlängd mållinje.

Mycket viktigt att vi fick vinna, inte minst med tanke på fortsättningen. Vi har ju Sollentuna hemma på fredag och det blir inte lätt, säger Johan Hagman.

Till skillnad från Rimbo IF gick Norrtälje IK:s hemmapremiär i hockeytvåan gick i stöpet efter en usel förstaperiod.

Bedrövligt, säger målvakten Linus Drougge.

Norrtälje IK kom till hemmapremiären i Sportcentrum med en bra match i ryggen från premiären borta mot Vallentuna i fredags. Det blev visserligen förlust där också, men NIK spelade i alla fall bra i den matchen. I tisdagens match satte Östervåla högsta fart från början medan NIK-spelarna mest såg ut som statister.

Vi var inte ens tvåa in i närkamperna, säger Morgan Andersson. Inte ens trea. Det var längesen vi gjorde en så dålig period på hemmaplan.

Morgan Andersson tog timeout redan efter fyra minuter och elva sekunder. Det gav resultat. NIK skapade ett organiserat anfall och lyckades även skapa en målchans. Ett fall framåt med tanke på hur det såg ut innan. Men annars var det fortsatt nattsvart. Östervåla gjorde både 02 och 03 innan den första perioden var över.

NIK kom dock tillbaka i matchen. När Linus Drougge räddade en straff vid ställningen 03 i den andra perioden kändes det som om NIK var på gång. Östervåla gjorde visserligen 14, men känslan var att NIK skulle kunna vända matchen. Och när Ronny Fröberg gjorde 34 i inledningen av den tredje perioden började NIK chansa mer för att lyckas kvittera.

Men någon kvittering blev det inte. Istället kunde Östervåla punktera matchen och vann helt rättvist inför 247 åskådare i Sportcentrum.

Mer läsning

Annons