Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta potatisklyftor med citron och lök

Behåll skalet på och låt rejält med potatisklyftor svettas i ugnen tillsammans med rödlök, vitlök, spiskummin och citron. Servera som vegetarisk rätt tillsammans med guacamole, fetaost och lite oliver eller tillsammans med en blandad sallad till grillat kött.

Annons

Ingredienser (4 port):

10 jämnstora, oskalade potatisar skurna i klyftor

1 stor citron skuren i klyftor

10 oskalade vitlöksklyftor

3 rödlökar, skalade och skurna i tunna klyftor

3 msk nypressad citronsaft

5 msk vatten

2 msk tomatpuré

1 tsk nymalen svartpeppar

2 tsk flingsalt

2 tsk paprikapulver

1 tsk cayennepeppar

2 tsk torkad oregano

2 tsk torkad timjan

1 tsk malen spiskummin

5 msk olivolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatis, citronklyftor, vitlök och rödlök i en långpanna täckt med bakplåtspapper. Blanda citronsaft, vatten och tomatpuré i en kopp, tillsätt örter och de olika kryddorna rör om med en gaffel och se till att allt blandas ordentligt. Häll kryddblandningen över potatis, citron och lök och rör om så att allt som ligger i långpannan kommer i kontakt med kryddorna. Droppa över oljan och sätt in i mitten av ugnen i ca 40-45 minuter, rör om lite då och då under stekningen. Potatisen är färdig när den är mjuk och all vätska har kokat in, den som vill ha extra färg på sin klyftpotatis slår på ugnens grillelement de sista fem, tio minuterna gott, men passa noga så att det inte bränns!

Mer läsning

Annons