Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta känslor på nätet

Annons

Debatterna har rasat på vår hemsida under de senaste veckorna. Vargen som rev får i Riala väcker onekligen reaktioner, liksom vår granskning av Stadthärvan.

”Norrtelje Tidnings granskning är alldeles utmärkt, men man är lite för ”snälla” mot det skumrask som på olika nivåer är inblandade i allt detta. Oskyldiga människor förlorar allt de äger och har medan de kriminella skojarna lever i lyx.”, skriver Mårten på norrteljetidning.se apropå Stadthärvan. Men alla tycker inte att det vi skriver är bra. I dagens tidning begär en av lägenhetsköparna i det gamla Stadshotellet att vi tar vårt ”ansvar och stoppar de illvilliga skriverierna”.

Norrtelje Tidning har i en rad artiklar under sommaren granskat ombyggnationen av Stadt. Det har visat sig att bakom det havererade bygget står män som varit inblandade i den ena bostadshärvan och konkursen efter den andra, pengarna i det ena bolaget har flyttats till andra bolag i utlandet, underleverantörer får inte betalt och än idag pågår flera bostadsaffärer på andra håll i landet som också de är i gungning.

Hur kan sådant pågå utan att rättsapparaten redan har gripit in?

Ja, delvis för att bostadsrättsköparna, de som redan finns, riskerar att förlora ännu mer pengar om härvan leder till att även bostadsrättsföreningen går i konkurs. I går ledde artikelserien fram till att en överåklagare uppmanade bostadsrättsköparna att polisanmäla byggherrarna och företaget Sweden Properties för bedrägeri. Risken finns att fallet inte hamnar hos Ekobrottsmyndigheten om inte någon drabbad säger ifrån. Men polis och åklagare kan också, på eget initiativ, granska ärendet. Tyvärr har de dock en hel del ouppklarade ärenden över landet att välja bland.

Vi har fått mycket positiv respons på vår granskande artikelserie och vi har fått tips att gräva vidare i ärendet, både per telefon, mejl och i kommentarer på hemsidan. Har du missat något avsnitt och vill läsa hela serien så gå in på norrteljetidning.se och klicka på Stadthärvan.

En annan fråga som har väckt känslor i kommunen är vargen som rivit får, vi har fått över 120 kommentarer på artiklarna på hemsidan.

Och det är precis så vi vill att papperstidning och dess nätmotsvarighet ska fungera. Tidningens nyheter väcker debatt vid köksbordet och leder till kommentarer på nätet som i sin tur kan publiceras i tidningen eller till och med ge uppslag till nya nyheter.

Mer läsning

Annons