Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Heta dagar

Kall soppa gjord på honungsmelon smakar bra så här i slutet av juli. Prova också Kökets bär- och yoghurtdrink eller den supergoda limeparfaiten. Sanslöst gott!

Annons

Isad melonsoppa (4 port)

2-3 honungsmeloner

3 dl halvtorrt, vitt vin (vitt matlagningsvin fungerar utmärkt)

ca 5 dl vatten

saften av 0,5 citron

3-4 msk florsocker

isbitar till servering

hallon till garnering

Gör så här

Halvera, kärna ur och gröp ur melonköttet.

Kör det i matberedare med vin och vatten.

Smaksätt med citronsaft och florsocker.

Fördela soppan i fyra kylda skålar, lägg i isbitar och toppa med några färska hallon.

Ska du ha med dig soppan på utflykt, förvara hallonen i en burk vid sidan om att garnera med först på stranden.

Limeparfait (6 port)

4 stora äggulor

1,25 dl florsocker

rivet skal och saften av en limefrukt

4 dl vispgrädde

Gör så här

Vispa äggulor, socker, limejuice och limeskal tillsammans.

Vispa grädden i en annan bunke och bland ihop allt till en enda smet.

Häll smeten i 6 små bakformar och frys parfaiten i 5 timmar.

Servera desserten direkt ur formarna, gärna dekorerad med några vackra, färska hallon.

Bär- och yoghurtshake (4 port)

2 dl jordgubbar

1 dl hallon

1 dl blåbär

4 msk flytande honung

1 dl standardmjölk

3 dl yoghurt naturell eller yoghurt med vaniljsmak

1 pk vaniljglass

Gör så här

Ta ut glassen ur frysen och låt den ligga en kort stund på diskbänken.

Mixa sedan allt utom glassen till en ”bärgrund”, tillsätt sedan den något tinade vaniljglassen och fortsätt mixa till allt är bra blandat.

Häll upp drinken i fyra glas och servera omedelbart med sugrör.

Mer läsning

Annons