Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hemtjänst fuskar med städningen

Jenny-Anne Johansson är besviken på hemtjänstens städning.
- Jag vill inte låta som en gnälltant men städningen är verkligen inte bra, säger hon.

Annons

Jenny-Anne Johansson är 43 år och har en neurologiskt handikapp som gör att hon inte själv kan städa i sitt hem. Var fjortonde dag kommer därför hemtjänsten och städar. När NT besöker Jenny-Anne Johansson har det gått tre dagar sedan hemtjänsten städat, men under skohyllan och bakom gardinerna slingrar sig långa dammråttor och smutset ser ut att ha legat där många veckor.

De dammsuger inte på mattorna, utan kör runt. Dessutom skjuter de in smutsen i hörn i stället för att vinkla munstycket för att få upp skräpet i hörnen, säger hon.

För att komma till bukt med problemen har Jenny-Ann Johansson kontaktat både lokala chefer och hemtjänstens egen personal på plats. Klagomålen har inte lett till någon förändring.

Clarita Schedin som är enhetschef för hemtjänsten i Rimbo tycker att responsen generellt är mycket god från brukarna, men kan inte uttala sig just om det enskilda fallet.

Givetvis ska vi använda oss av de synpunkter som kommer in, säger hon.

Hemtjänstens verksamhetschef Johanna Luoto-Sundström, beklagar Jenny-Anne Johanssons historia.

Det låter väldigt tråkigt det här, och givetvis är det jätteviktigt att brukarna ska vara nöjda med den städning som hemtjänsten utför, säger hon.

Jenny-Anne Johansson tycker att problematiken inom städningen är så pass allvarligt att kommunen, genom Tiohundra, borde ansvara för någon form av städutbildning för hemtjänstens personal.

Krävs det någon städutbildning för hemtjänstens personal?

Nej, men däremot finns det interna utbildningar för personal som ska börja jobba inom hemtjänsten, säger Johanna Luota-Sundström.

Finns det någon internutbildning för hemtjänsten i Rimbo?

Ja, det finns det, säger Clarita Schedin.

En sådan sak som att dammsuga också på mattorna, det ska väl ingå i arbetsuppgifterna?

Ja, det ska det, säger Clarita Schedin.

Mer läsning

Annons